A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

Csomagoljon a legjobbal!

Csomagoljon a legjobbal!

Állattenyésztés - 2019.05.11

Az időjárás kiszámíthatatlanságából fakadóan egyre jobban leszűkül 
a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, így előtérbe kerül a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű bálázóeszközök használata. Ehhez kínál munkagépeket a McHale.

Csomagoljon a legjobbal!


A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben hozamokat elérni. Az elmúlt évek csapadékos tavaszai beigazolták, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amit a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. Az ehhez szükséges munkagépek széles választéka található meg a McHale kínálatában. Az ily módon előállított takarmány természetesen költségesebb, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább; veszni hagyni vagy silány minőségben bebálázni az akár többször megázott, szénának szánt anyagot, vagy optimális időben betakarítani a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

Az ír McHale cég élen jár a bálacsomagolók gyártásában, számos kivitelben készít bálacsomagoló gépeket. Hazai viszonylatban jellemzően a bálák csomagolása a végső tárolási helyükön, például a telephelyen történik, ehhez optimális választás a McHale 991 LBER függesztett körbála-csomagoló. A gép vezérlése egy elektromos kezelőpulton keresztül történik, ezen lehet beállítani, hogy hányszor forduljon körbe a csomagolóasztal (ez határozza meg csomagoláshoz használt fóliaréteget). A zöld bála csomagolóasztalra történő felrakása után a gép automatikusan végzi el a csomagolás teljes műveletét, a fólia felhelyezését, elvágását és megtartását (a következő bálához) és a bála leürítését. A művelet indítása távirányítóval is történhet – ami alapfelszereltség –, így a „rakodós” egy személyben végzi a bálák rakodását, csomagolását és kazlazását. A 991LBER gép érzékeli, ha elfogyott vagy elszakadt a csomagolófólia, és jelzi a kezelőnek. A gép 750 mm-es fóliaadagolóval rendelkezik, mely 70%-os nyújtással, 50%-os átfedéssel helyezi fel 
a csomagolófóliát a bálára.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz- és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot 
a hazai gyártói képviselet.
Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!


Címkék: McHale, bálacsomagoló

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...