TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
STEYR Hybrid CVT Traktor - A környezettudatos innováció

STEYR Hybrid CVT Traktor - A környezettudatos innováció

Agritechnica 2023 - 2023.11.01

A nagyközönség számára először a 2023-as Agritechnica kiállításon lesz látható az az új STEYR Hybrid CVT traktor, mely elnyerte az Agritechnica Innovációs Díj ezüstérmét. Ez a rangos elismerés nem véltelenül járt a STEYR forradalmi fejlesztésének, hiszen a tervező mérnökök számos olyan funkciót ötvöztek a traktorban, melyeket ebben az ágazatban eddig még nem alkalmaztak. A hibrid traktor így nemcsak többet nyújt a hatékonyság, a termelékenység és a vezetési élmény terén, de környezetbarát működésével új távlatokat nyit a mezőgazdasági munkában.

A teljesen működőképes prototípus az előző Agritechnica kiállításon bemutatott STEYR Konzept traktor továbbfejlesztése. A Steyr 6175 Impuls CVT platformra épülő megoldás lényege, hogy a 180 LE (névleges) teljesítményű traktort egy kiegészítő 80 kilowattos elektromos elsőhíd hajtással szerelik fel, így a hibrid modul kombinációjával a Hybrid CVT traktor akár 260 LE teljesítményt is képes továbbítani.

Az elektromos hajtás egyik fő előnye az, hogy alacsony fordulatszámon is hatékonyan működik, ezzel csökkentve az üzemanyag-fogyasztást például műtrágyaszórás közben. Az új vezérlési rendszernek köszönhetően a mérnökök további teljesítménynövelő funkciókat is bevezettek. A rendszer extra teljesítményt nyújt az emelkedőkön, amely aztán visszatáplálásra kerül a lejtőkön történő fékezés során.

STEYR Hybrid CVT Traktor - A környezettudatos innováció

STEYR Hybrid CVT további speciális funkciói a hatékonyságnövelés jegyében:

  • Az E-Shuttling segítségével az irányváltások jelentősen gyorsabbá és simábbá válnak: 41%-kal csökkenti az irányváltási időt és 15%-kal az üzemanyag-fogyasztást.
  • Az E-Boost funkcióval a gyorsulási idő rövidülhet: a maximális haladási sebesség 25%-kal gyorsabban érhető el, mint a hagyományos sebességváltóval.
  • Az E-Torq Vectoring lehetővé teszi az első kerekek fordulatszámának fokozatmentes szabályozását. Segítségével a szántóföldön az első kerekek elektromos meghajtása a hátsó kerekekkel azonos sebességgel történik a vonóerő optimalizálása érdekében, ezáltal csökken az üzemanyag-fogyasztás, a gumiabroncsok kopása, valamint a talaj/termés esetleges károsodása.
  • Az E-Torque Filling csökkenti a kötött/laza talajfoltok okozta sebességkülönbségeket a munkagépekkel végzett munka során a nagyobb kényelem, pontosság és teljesítmény érdekében.
  • Az E-Implement technológia segítségével megvalósítható, hogy 75 kW teljesítményű első 700 V-os csatlakozást létesítsünk a traktoron, amely alkalmas elektromos hajtású munkagépek működtetésére, illetve elektromos segédhajtású vontatmányok működtetésére.

Az STEYR Hibrid CVT traktor az agráriumban az innováció és a fenntarthatóság találkozását jelképezi. Ez a forradalmi erőgép nem csak a hatékonyság növelését, hanem a környezettudatos mezőgazdasági gyakorlatok elterjesztését is lehetővé teszi.

STEYR Hybrid CVT Traktor - A környezettudatos innováció

Ha a STEYR traktorokat választja, a minőség, a teljesítmény és az innováció mellett dönt. A STEYR kizárólagos hazai forgalmazójától, a MAGTÁR Kft-től készleten lévő traktorok között válogathat kiemelkedő feltételek mellett. Felkeltettük érdeklődését? Keresse cégünk munkatársait további részletekért:

 

Honlap: www.magtarkft.hu

Kövesdi Sándor, kereskedelmi igazgató

Telefon: +36 20 464 1566

Email: kovesdi.sandor@magtarkft.hu

 Pillmann Péter, STEYR termékfelelős

Telefon: +36 20 226 6680

Email: pillmann.peter@magtarkft.hu

Címkék: Agritechnica, steyr, traktor, magtár kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Meghosszabbították Ukrajna kereskedelmi támogatását, ...

Továbbra is jöhet ukrán gabona Magyarországra, az Európai Parlament kereskedelmi bizottsága április 9-én kedden ...