TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Miszlikbe szakadt egy Opel orra, amikor ütközött egy Steyr traktorral

Miszlikbe szakadt egy Opel orra, amikor ütközött egy Steyr traktorral

Hírek - 2023.04.19

Egy traktor és egy személyautó ütközése során általában a gépkocsi húzza a rövidebbet, és így történt egy közelmúltbeli baleset során is, amelyben egy permetezőgép is főszerepet játszott.

Ahogy beköszönt a tavasz, rögtön megugrik a közlekedési balesetek száma is. Sajnálatos módon ez részben a mezőgazdasági gépek miatt van így, amelyek lassan mozgó, ugyanakkor kiterjedt járművek, és a figyelmetlen autósok nem mindig veszik figyelembe, hogy különösen óvatos megközelítést igényelnek.

A napokban Ausztriában is történt egy olyan baleset, amelyben traktor játszotta a főszerepet. Az éjszakai órákban egy permetezőgépet vontató Steyr karambolozott egy Opel személyautóval, és mindketten alapos kárát látták a nem várt találkozásnak.

A helyi tűzoltóság fotói alapján a személykocsi húzta a rövidebbet, amelynek az orr-része csúnyán összetört, ugyanakkor a piros-fehér erőgép sem úszta meg a dolgot, hiszen a bal hátsó kereke elég otrombán megsérült a balesetben, még a felni is használhatatlanná vált.

A balesetben egy személy, a gépkocsi vezetője sérült meg, aki beszorult a járművébe. A karambol rosszabb látási viszonyok között, a késő esti órákban történt, és alighanem figyelmetlenség okozta. A tűzoltókat este fél 11 körül riasztották, a traktoros permetezési munkája tehát alaposan elhúzódott.

A hatóságok még vizsgálják a pontos körülményeket, és ebben egyelőre a traktoros leírására hagyatkozhatnak. A személyautó vezetőjét kórházba szállították, az ő meghallgatása tehát későbbre tolódik. Abban az időben már nem volt nagy forgalom az érintett útszakaszon, de a takarítás, a helyszín használhatóvá tétele így is 2 órát vett igénybe.

A hivatalos jelentés szerint összesen 30-an vonultak ki a baleset helyszínére, feltehetőleg azért voltak óvatosak a tűzoltók, mert nem tudhatták, hogy a traktor által vontatott permetezőgépből nem folyt-e ki mérgező anyag.

További fotók: KLIKK IDE!

(Fotó: Stadtfeuerwehr Güssing/Facebook)

Címkék: baleset, ausztria, mezőgazdaság, személyautó, karambol, steyr, traktor, permetezőgép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Módosult a termésnövelő anyagokat érintő rendelet

Megszűnt az újraengedélyezési eljárás, és automatikusan határozatlan idejűvé vált az engedély minden olyan ...