TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Egyszer bikiniben, máskor bukósisakban: színes életet él a formás traktorhúzó lány

Egyszer bikiniben, máskor bukósisakban: színes életet él a formás traktorhúzó lány

Hírek - 2023.03.08

Szépségversenyen indult egy profi traktorhúzó lány, hogy bebizonyítsa, túl sok az előítélet a hölgyek és a kemény technikai sportok kapcsolatában.

Különös dologra vállalkozott három éve az angol Ellie Pacey, aki 20 esztendősen azt kívánta bebizonyítani, hogy egy traktoros hölgy is szépségkirálynővé válhat. A traktorhúzó versenyeken rendszeresen elinduló szőke szépség benevezett a 2020-as Miss England megmérettetésre, ám a rendezvény a koronavírus-járvány miatt éppen akkor elmaradt.

Ellie bevallása szerint már 7 évesen vezetni kezdett, a legelső traktorhúzó versenyén pedig 6 hetesen vett részt, vagyis szinte beleszületett a technikai sportokba. Az apja nem is lányként nevelte, de azért Ellie persze megőrizte a nőiességét, és ezt kívánta bizonyítani a szépségversenyen is.

Abban az évben a második helyen végzett a brit traktorhúzó bajnokságban, vagyis a keményfiúk között sem csak az indulók számát gyarapította, hanem komoly vetélytársnak számított. A sportág egyébként az Egyesült Királyságban és Hollandiában számít a legnépszerűbbnek Európában, de traktorMagyarországon is ezrek kíváncsiak mindig a hajdúböszörményi tractor pulling viadalokra.

Egyszer bikiniben, máskor bukósisakban: színes életet él a formás traktorhúzó lány

(Bikinis képekért KATT a fotóra!) / Fotó: Ellie Pacey - Instagram

Az efféle versenyek viszonylag egyszerű koreográfiára épülnek: adott egy bődületes erejű (nagyjából 10 ezer LE-s), egyedileg épített traktor, amelynek egy 25 tonnás súlyt kell 100 méterre elhúznia a lehető legrövidebb idő alatt.

A törékenynek tűnő Ellie tehát ennek a sportágnak a profi versenyzője, valamint a Mercedes Forma–1-es csapatának technikusa. Végül 2021-ben újra elindult a Miss England versenyen, ahol ugyan nem sikerült nyernie, ám már a részvételével is felhívta a figyelmet arra, hogy a mezőgazdaságban és a kemény technikai sportokban ott a helyük a gyengébbik nem tagjainak is.

Fotó: YouTube (screenshot)

Így húz egy vagány traktoros csaj:Címkék: traktorhúzás, pulling, lány, bizonyítás, szépségverseny, előítélet, bikini
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Fenntarthatóság az élelmiszerbiztonságban

Az agrártárca kiemelten kezeli az élelmiszercsomagolás és a fenntarthatóság közötti kapcsolatot, mert ...