TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Magágy-előkészítés sokoldalúan

Magágy-előkészítés sokoldalúan

Hírek - 2023.02.03

A hazai gazdálkodók számára a KITE Zrt. által kínált tavaszi magágy-előkészítők közül a KONGSKILDE VIBROMASTER kombinátorcsalád az, amely a leginkább közkedvelt, közismert. Partnereink tisztában vannak a gép rendkívül jó ár/érték arányával, könnyű, de tartós felépítésével, hisz gyakorlatilag több évtizede szimbolizálja a minőséget a hagyományos magágy-előkészítők felhasználóinak körében

De mi van azokkal a gazdálkodókkal, akik kötött, mostohább körülmények között dolgoznak, és mit kínálunk azok számára, akiket nem a hagyományos forgatásos alapművelés után várják a tavaszi feladatok? Nos, mindkét esetre van alternatívánk.

A nagy múltú német RABE cég STURMVOGEL L magágy-előkészítői azok, amelyeket a kötöttebb viszonyok közé kínálunk. Ez a termékcsalád 3; 4,5; 6; 7,5 és 9 méteres munkaszélességben áll rendelkezésünkre, hidraulikus csukással, 3 méteres szállítási szélességgel. A teljesítményigény méterenként 30-40 LE. A robusztus kialakítású vázszerkezet lehetővé teszi, hogy ne féljünk a nehezebb körülmények kihívásaitól.

Magágy-előkészítés sokoldalúan

Nyomlazító garnitúra

A sorozat 1,5 m széles mezőkből épül fel, amelyek egy rendkívül erős torziós rúdra vannak felfüggesztve, ezáltal kiváló talajkövetést biztosítanak. A függesztett kapcsolat kiválóan működik kisebb táblák művelésénél is, hisz a gépkapcsolat fordulékony marad, nincs felesleges üresjárat, megműveletlen sarok. Ugyanakkor lépéselőnyben van a vontatott kombinátorokkal szemben akkor is, ha a tavaszi talaj nedves, süllyedős.

A gépcsalád 4 különböző kapatípussal választható. Az öt sorban, 285 mm-es kapahosszall szerelt gépek osztása 60 mm. A kapák lehetnek „S” alakúak (32x10 mm-es keresztmetszettel) kukoricához, cukorrépához, apró magvakhoz, de alkalmazásuk szármaradványoktól mentes talajt igényel. A hasonló paraméterekkel bíró egyenes állású kapák már jobban tolerálják a szármaradványt, speciális formájuk miatt akadály esetén képesek hátrafordulni. A nagyobb méretű dupla rugós kapák (32x12 mm) négy sorban, 400 mm-es hosszúsággal, 94 mm-es osztástávolsággal szintén „S” és egyenes kivitelben, nagyobb átömlési keresztmetszettel rendelkeznek, és akár 20 cm-es munkamélységben is alkalmazhatók. A „gyorsbeállításos” mélységszabályozással, csapszegek segítségével a munkamélység másodpercek alatt beállítható.
A helyes beállítást könnyen leolvasható skála segíti.

Az első kapasor előtt elhelyezett fogazott simítólap elegyengeti a talajt, és megkezdi a nagyobb rögök összetörését, mielőtt azok elérnék a kapatagokat. Magassága és szöge állítható. A szög állítása opcióként hidraulikusan is végezhető menet közben.

Magágy-előkészítés sokoldalúan

Fogazott simítólap

Az erőgép keréknyomait nyomlazítóval tudjuk elmunkálni. Nyírócsavaros vagy rugófeszítéses automata kőbiztosítás közül választhatunk a jellemző körülmények függvényében. Ha a későbbi igények úgy kívánják, úgy a rugós megoldás utólagosan is felszerelhető.

A 7,50 és 9,0 méteres munkaszélességű STURMVOGEL kombinátorok oldalsó vázszárnyai mélységszabályozó kerekekkel is felszerelhetők. A mélységszabályozó kerekek jobb és pontosabb hosszirányú vízszintesség-beállítást tesznek lehetővé. Emellett pedig alátámasztják a széles szárnyakat, és biztosítják, hogy a teljes gép jobban kövesse a talajfelszínt.

A talaj tömörítését fogazott pálcás rögtörő hengerpár végzi. A mellső henger 330, a hátsó 270 mm átmérőjű. Elrendezésüket speciális kialakítás jellemzi, amely átfedést tesz lehetővé az első és a hátsó hengersor között a bakhátak kialakulásának megelőzéséhez és a rendkívül sima talajfelszín kialakításához kiváló porhanyítás és keverés mellett.

Összességében elmondhatjuk, hogy a RABE STURMVOGEL egy igen sok lehetőséggel kecsegtető magágy-előkészítő család, amely masszivitásával, egyszerű, robusztus felépítésével egy tökéletes szerszám a tavaszi előkészítő munkák elvégzésére. Természetesen a KITE Zrt. készlettel áll rendelkezésükre, legyen szó a már jól ismert KONGSKILDE VIBROMASTER, avagy RABE STURMVOGEL kombinátorokról.

Magágy-előkészítés sokoldalúan

STURMVOGEL munkahelyzetben

Kérjük, a további információkkal és az elérhető lehetőségekkel kapcsolatban keresse cégünk értékesítőit!


 

Magágy-előkészítés sokoldalúan
Szerző: Pataki Sándor, kereskedelmet támogató mérnök

Címkék: magágy-előkészítés, kite zrt., kombinátor, rabe, sturmvogel
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Adategyeztetési lehetőség az elektronikus gazdálkodási ...

Március közepéig lehet egyeztetni az elektronikus gazdálkodási napló feltöltéséhez kapcsolódó adatokat. Az ...