TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,88
USD: 371,93
CHF: 407,19
GBP: 462,57
Hirdetés
Új képzések a Georgikonon, együttműködés a középiskolákkal

Új képzések a Georgikonon, együttműködés a középiskolákkal

Hírek - 2022.12.12

Több középiskola vezetésével írt alá együttműködésről szóló megállapodást csütörtökön a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusának menedzsmentje, s a kapcsolódó sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy újabb szakok indulnak a campuson.

Dr. Szabó Péter, a Georgikon campus általános főigazgató-helyettese az AgrárUniónak elmondta: hat középiskolával kötöttek megállapodást nem titkoltan azzal a céllal, hogy erősítsék a keszthelyi campus megjelenítését a középfokú intézményekben és minél több érettségiző diákot nyerjenek meg a campus képzéseinek, melyek nemcsak az agráriumot érintik, hanem például a turizmus-vendéglátás szektort, vagy éppen a tanárképzést. A négy keszthelyi, egy csurgói és egy veszprémi középiskolával már az elmúlt években is jó kapcsolatokat alakítottak ki. Mostantól az együttműködés szintet léphet, még szorosabb kapcsolatok születhetnek, melyekből a remények szerint minden érdekelt fél profitálhat.

Az együttműködési megállapodások ünnepélyes aláírását követően jelentették be a Georgikon új képzéseit, melyekről dr. Szabó Péter elmondta: turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzést indítanak, mely eddig nem szerepelt a kínálatukban – de a szak vonatkozásában diplomát adó alapképzésre is lehet jelentkezni majd. A képzések elindítására a Balaton közvetlen közelsége, a hazai turizmusban betöltött szerepe predesztinálja a campust. Két új szakirányú továbbképzés is indul: a két féléves bor- és gasztroturizmus szakirányú továbbképzésre februárig lehet jelentkezni bármilyen diploma birtokában. A másik a hivatásos lótenyésztő továbbképzés, erre is diplomás (nem feltétlen szakirányú) jelentkezőket várnak. Mindezen túl újraindul az osztatlan, 10 féléves agrármérnök képzés is.

Címkék: mate, georgikon, együttműködés, képzések
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Becőritkító kártevők repcében – Védekezés a fénybogarak, ...

A repce a kártevők közismerten kedvelt célpontja, ezért termesztését a rovarkártétellel szembeni védekezések sora ...