TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,88
USD: 371,93
CHF: 407,19
GBP: 462,57
Hirdetés
Ötvenöt almafajta a világ minden pontjáról

Ötvenöt almafajta a világ minden pontjáról

Hírek - 2022.11.10

A november 17-19. között Bolzanóban, immár 12. alkalommal megrendezendő Interpoma nemzetközi almakiállítás történetében először rendezik meg a Variety Gardent, melynek keretében a világ 55 almafajtáját tekinthetik meg az érdeklődők.

A rendezvény során – melynek Dél-Tirol és Trentino régió lesz a főszereplője - a Fiera Bolzano FieraMesse H1 Eventspace a világ vezető almatermelő országaiból, többek között Új-Zélandról, az Egyesült Államokból és Franciaországból, valamint Olaszországból származó almafajtákat állít ki.

Az Interpoma Variety Gardent a Dél-tiroli Fajtainnovációs Konzorciummal (SK) és a Laimburgi Kutatóközponttal közösen bonyolítják le.

“A fajtakiállítást azért találtuk ki, hogy az Interpoma innovatív és nemzetközi szellemiségét a színek és a megjelenés segítségével keltsük életre” – nyilatkozta Thomas Mur, a Fiera Bolzano ügyvezető igazgatója. “Az almafajták a világ vezető almatermelő országaiból származnak és a termesztés harminc éves történetét mesélik el. Kezdve az első olyan klubfajtákkal, amelyeket pontosan harminc évvel ezelőtt kezdtek el termeszteni, mint például a KIKU® és a Pink Lady®, egészen az új fajtákig, amelyek még csak most kerülnek a szupermarketek polcaira. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az elsők és az egyetlenek, akik a legismertebb fajták sokaságát egy fedél alatt gyűjtöttük össze” – teszi hozzá Mur.

A kiállított gyümölcsök a színárnyalatok rendkívül széles skáláját mutatják be, a yello® és az opal® alma élénksárgájától kezdve a GreenStar® friss élénkzöldjén át a Crimson Snow® sötét, intenzív vöröséig, egészen a Red Moon®, a Kissabel® és a Lucy™Glo új, vörös húsú fajtákig.

Az Interpoma Variety Garden csak egyike a rendezvény számos kísérő eseményének. Az Interpoma Kongresszust november 17-én és 18-án rendezik meg, fő témája az Egyesült Államok almaágazata, valamint a robotizált betakarítás lesz. A rendezvény mindhárom napján indulnak vezetett látogatások Dél-Tirol és Trentino leginnovatívabb almaültetvényeire.
Forrás: Fruitveb

Címkék: alma, interpoma, bolzano
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tavaszi növényvédelem a HORSCH-sal

A permetezés és a mechanikus gyomirtás kombinálásával érhető a legnagyobb hatékonyság