A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Dögös fekete színt kapott a Hardi új önjáró permetezőgépe

Dögös fekete színt kapott a Hardi új önjáró permetezőgépe

Gépesítés - 2022.08.23

Frissítette SARITOR önjáró permetezőgépét a dán Hardi, amely ezzel egy távoli piacon is képes lehet erősíteni a pozícióit. A hangsúlyt a hatékonyabb vegyszerkijuttatásra és a nagyobb kezelői kényelemre helyezték.

Dögös fekete színt kapott a Hardi új önjáró permetezőgépe


Ausztráliában a növénytermesztéssel foglalkozó farmok átlagos mérete 2600 hektár. Ezek műveléséhez természetesen nagyobb méretű, teljesítményű gépekre van szükség, amilyen például a Hardi új önjáró permetezője. A feketére festett masina a SARITOR 7000 Mallee Edition nevet kapta (a mallee egy Ausztráliára jellemző eukaliptuszfajta), és kifejezetten a távoli földrész viszonyaira fejlesztették ki.

A júliusban bemutatott önjáró permetező – ez könnyen kitalálható a típusszámból – 7000 literes tartállyal rendelkezik, a szórókeret szélessége pedig 36-tól egészen 48,5 méterig terjedhet. A Hardi ezt az újdonságát helyben, Adelaide-ben terveztette, és ott történik a gyártás is.

hardi onjaro 1

A négykerék-hajtású gép 6,7 literes, 300 LE-s Cummins motorral van felszerelve, amely a Tier-3 emissziós előírásokat teljesíti. A permetező lelke az ActivAir gyorsreagálású fúvóka ki/bekapcsoló vezérlőrendszer, amely nálunk is ismerős lehet annak, aki például Navigator modellel rendelkezik. Ez egy nyomás alatti keringtető rendszer, amely azonnal és csepegés nélkül nyitja, valamint zárja a fúvókákat.

A SARITOR 7000-esen elérhetők a H-Select, illetve GeoSelect rendszerek is, amelyek a célzott permetszer-kijuttatásban segédkeznek. A korábbi változathoz képest megújult a gép kabinja is, a magasabb támlájú ülés, illetve a hűtő mind a kezelő kényelmét növelik. Az intuitív, könnyen áttekinthető vezérlőkonzol szintén a gépet használó ember munkáját könnyíti meg.

 


Címkék: permetezőgép, önjáró, Hardi, Ausztrália, önjáró permetezőgép, új verzió

KIEMELT HÍREK

Gépesítés - 2023.03.23

Egy 1984-es évjáratú, nagyon jól karbantartott, 125 lóerős Mercedes-Benz MB Trac 1300-as traktort kínálnak eladásra az ausztriai St. Wolfgang im Salzkammergut-ban. Habár az MB Trac ...

Agrárgazdaság - 2023.01.28

Ugyan silány minőségű az importált áru, de olcsó, és rontja a magyar gazdák piaci lehetőségeit is

Kiskert Kárkép - 2023.02.17

A hazai gasztrokultúránk meghatározó növénye a burgonya. Elkészítésének módjait a magyar társadalom párszáz év alatt tökéletesre fejlesztette.

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...

Kiskert Kárkép - 2023.02.19

Hiába a nagy kert, ha nem jó fekvésű, vagy a nap nagy részében beárnyékolja a szomszéd háza? Természetesen ekkor sem kell csüggednünk, van megoldás!

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.