A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius

A következő évek nagy kihívásai

A következő évek nagy kihívásai

Hírek - 2016.03.03

Két hónap leforgása alatt összesen 16 helyszínen rendezte meg az AXIÁL Kft. vevőtalálkozó sorozatát. A rendezvény célja a tájékoztatás azokról az új lehetőségekről, amelyekkel a cég a következő szezonra készül partnerei részére.

A következő évek nagy kihívásaiAz AXIÁL szinte az összes telephelyén vevőtalálkozót szervezett ügyfeleinek. A turné 2016. január 13-án, Csornán vette kezdetét, ahol a vevőtalálkozót az új, modernizált telephely átadásával kötötték egybe.
„A csornai telephely teljes felkészültséggel, egyedülállóan nagy szervizműhellyel, új mosóval és modern kivitelezéssel várja a partnereket. Az ünnepélyes átadón számos vendég tette tiszteletét és tartott beszédet, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk arról, hogy jó irányba haladunk. Az új telephelyekkel, illetve a telephelyfejlesztésekkel nem egyszerűen üzleteket, hanem szolgáltató központokat hozunk létre.” – mondta Pintér Zsolt ügyvezető.
A rendhagyó vevőtalálkozó után hagyományosabb programmal folytatódott az eseménysorozat. A cég munkatársai ismertették a munkakörükhöz kapcsolódó újdonságokat.
Lisz Péter termékmenedzser röviden így foglalta össze előadását: „Minden munka alapja a precizitás. Ehhez kapcsolódóan mutattam be mind gépkezelői, mind pedig gépszerkezeti oldalról, hogy mit kínál a Sulky azért, hogy a kezelt terület minden egyes négyzetméterére az agronómiai előírásoknak megfelelő mennyiségű műtrágya kerüljön.”
A programban továbbra is kiemelt figyelmet szenteltek a precíziós növénytermesztésnek, így a GPS-csapat tagjai is járták az országot, hogy információval szolgáljanak a gazdálkodók részére a leghatékonyabb precíziós megoldásokról.
Mesterházi Péter Ákos, precíziós gazdálkodási csoportvezető elmondta, hogy nagyon sokirányú fejlesztés zajlik a mezőgazdaságban, az informatika ide is betört. A mezőgazdasági termelés egy nagyon összetett folyamat, melyben sok tényezőre a termelőnek nincs ráhatása. Ilyen az időjárás, az input anyagok ára vagy az eladási ár is. A termelő a termelési költségek oldaláról tud ebbe a folyamatba beavatkozni, s ebben segíthet a GPS-technológia. Aki kisebb átfedéssel, pontosabban dolgozik, kormányoz, az input anyagokat pontosabban tudja szabályozni és tényleg csak annyit szór ki, mint amennyire szükség van, az megtakarítást ér el.
A vevőtalálkozó sorozaton meghívott előadóként vett részt Haász László, az Infobex Kft. ügyvezetője, aki „Felhőalapú, döntést támogató és kontrolling rendszer, mezőgazdasági termelők számára” címmel tartotta meg prezentációját a közönségnek.
„Intelligens megoldások a gazdálkodásban a mezőgazdaság számára – röviden iGazda. A mezőgazdasági termelés változóit különálló tényezőkként kezelték, mi ezt összefüggéseiben nézzük. Értjük ezalatt a talajszerkezetet, a talajminőséget, a talajnedvességet és a klimatikus tényezőket. Ezeket globálisan, komplexen kezelve kínálunk szolgáltatásokat a partnereinknek.” – mondta Haász László ügyvezető.
A vevőtalálkozókat Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének előadása zárta. A tulajdonos-ügyvezető előadását azzal kezdte, hogy a föld népessége nő, ezzel együtt nő az élelmiszerszükséglet is. Ebből kifolyólag egyre inkább előtérbe kerülnek a kihasználtság-hasznosulás fogalmai. Ennek érdekében mindent mindennel összekötnek: gépeket, kezelőket, területeket, üzleti partnereket. Ez a mezőgazdaságban nem a jövő, hanem a jelen. Az irány egyértelmű: az elektronika, az elektronikus rendszerek fejlődése.
„Jártam a világot és láttam, hogy az emberek többsége azt kívánja, hogy minél könnyebben, gyorsabban el tudja végezni a munkáját. Az elmúlt negyed évszázadban az ezekhez szükséges gépeket, eszközöket, technológiákat folyamatosan hoztuk és hozzuk be a gazdálkodóknak. De ez még nem minden. Ezeknek a kezelésére, karbantartására megfelelő képzettségű kollégákra van szükség. Ilyen embereket keresünk és ezen emberek biztosítása, az AXIÁL-nál való megtartása a következő évek nagy kihívása számunkra.” – emelte ki Harsányi Zsolt.
A rendezvénysorozat február 25-én, Szolnokon zárult, állomásain közel 2500 AXIÁL partner vett részt.

 

 


Címkék:

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...