TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 593 Ft
Benzin ára: 573 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 382,59
USD: 355,01
CHF: 405,63
GBP: 445,79
Hirdetés
Felsővezetők látogattak az AXIÁL telephelyére a CLAAS Csoport németországi központjából

Felsővezetők látogattak az AXIÁL telephelyére a CLAAS Csoport németországi központjából

Hírek - 2021.11.05

Igazgatósági tagok és más magas rangú munkatársak látogattak november elején Magyarországra a mezőgazdasági gépgyártás jelentős európai szereplőjétől, a CLAAS Csoporttól.

A saját fejlesztésű CLAAS vágóasztalokat gyártó törökszentmiklósi leányvállalat megtekintése mellett a programsorozat részeként a delegáció meglátogatta kizárólagos hazai forgalmazójuk, az AXIÁL Kft. szolnoki telephelyét is. Az eseményen a gépkereskedelmi digitalizációs trendek és az AXIÁL saját fejlesztésű IT megoldásai mutatkoztak be, valós körülmények között.

A november 3-án tartott szolnoki telephely-bejáráson és a kísérő szakmai rendezvényen jelentős méretű, 10 fős küldöttség vett részt a CLAAS Harsewinkel-ben található németországi központjából, valamint a gyártó Ausztriában, Spillern-ben működő regionális kirendeltségéből. Az esemény jelentőségét emelte, hogy Thomas Böck vezérigazgató mellett a cégcsoport teljes igazgatósága is elutazott Magyarországra.

Az innovatív fejlesztések az AXIÁL telephelyének normál működésébe betekintve, éles környezetben mutatkoztak be a raktárlogisztika, a szerviztevékenység és az ügyfélkezelés területéről. Ilyenek voltak többek között a készletek digitális kezeléséhez használt, mobileszközzel leolvasható vonalkódos azonosítók, QR-kódok és NFC chip-ek, melyek komplett gépek egyedi azonosítására is használhatók. Emellett a szervizeléssel és karbantartással foglalkozó szakértők bemutatták a digitális munkalapokat és e-számlákat használó folyamatokat, illetve az anyagmozgatást dokumentáló, teljesen digitális platformokat. A fejlesztéseket részletesen bemutató szakmai előadásból ezen kívül kiderült az is, hogy a különböző részegységek hatékony együttműködéséért teljesen integrált SAP vállalatirányítás felel.

Az újításoknak köszönhetően az adatok akár mobilinternet-hozzáférés segítségével közvetlenül a termőföldek mellett is elérhetővé válnak, miközben a papírfelhasználás gyakorlatilag megszűnik. Ezáltal gyorsabb és kényelmesebb az ügyfelek kiszolgálása, miközben teljesen átláthatóvá válnak például a szervizesemények.

A vendégek megtekintették a mindennapi munkavégzésnek és ügyfélkiszolgálásnak teret adó újszerű telephelyet is, de ugyanilyen fontos volt a távoli munkavégzéshez használt, teljesen felszerelt szervizautó szereplése is. A tartalmas programot a két cég együttműködésének szempontjából előremutató stratégiai egyezteséssel zárták a felek.

A CLAAS Csoport magas rangú képviselőinek látogatásával kapcsolatban Harsányi Zsolt köszönetét fejezte ki, kiemelve a hosszú távú, sikeres partneri kapcsolatok fontosságát: „Együttműködésünk a CLAAS márkával több, mint 2 évtizedes múltra tekint vissza. Ez a bőséges idő sok lehetőséget teremt arra, hogy kölcsönösen értéket teremtsünk egymásnak. Rendkívüli sikernek éljük meg, hogy hazai cégként napjaink felgyorsult világával lépést tartva, saját IT fejlesztéseinkkel mutathattunk innovációkat a CLAAS márka nemzetközi képviselőinek.   

Címkék: mezőgazdasági gépgyártás, CLAAS, Axiál Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erőteljesen terjed a vándorló vízimadarak állományaiban a ...

A vándorló vízimadarak őszi vonulása, a remek kikapcsolódás mellett, a fertőző betegségek terjedését is elősegíti. ...