A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Nagy ugrásra készül a vidékfejlesztés Magyarországon

Hírek - 2021.10.13

Mi teszi vonzóbbá a fiatalok számára az agrár-szakképzést és -felsőoktatást? Milyen nagy ugrásra készül a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés Magyarországon? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat az idei közgazdász-vándorgyűlés résztvevői.

Nagy ugrásra készül a vidékfejlesztés Magyarországon


A járványhelyzet miatt ezúttal is a virtuális térbe kényszerült a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 59. alkalommal megtartott közgazdász-vándorgyűlése. Így viszont az érdeklődőknek nem kellett választaniuk a szekciók között, hanem élőben vagy felvételről követhették végig a számukra fontos előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket.

A szervezők 22 tematikus szekció anyagait rögzítették, köztük a Mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szekció előadásait, amelyek idén két téma köré csoportosultak. A beszélgetések nemcsak az MKT YouTube-csatornáján, de a társaság podcastjában és a Spotify-on is meghallgathatók.

Az agrárszekció két téma köré csoportosult, a moderátor szerepét az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke, illetve társelnöke, Zöldréti Attila és Vajda László vállalta fel. Az első beszélgetés az agrár-szakképzést és -felsőoktatást a fiatalok számára vonzóvá tévő, új modellről szólt, Szinay Attila szakképzésért felelős közigazgatási államtitkár és Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora részvételével. A második kerekasztal-beszélgetés pedig azt taglalta, milyen nagy ugrásra készül a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés Magyarországon. Utóbbi vendégei Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, valamint Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár voltak.

https://www.youtube.com/watch?v=hzaTkAeBhZA


(Fotó: KITE Zrt.)


Címkék: vidékfejlesztés, közös agrárpolitika, fiatalok, agrároktatás, MKT, vándorgyűlés, közgazdász