TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
Nagy ugrásra készül a vidékfejlesztés Magyarországon

Nagy ugrásra készül a vidékfejlesztés Magyarországon

Hírek - 2021.10.13

Mi teszi vonzóbbá a fiatalok számára az agrár-szakképzést és -felsőoktatást? Milyen nagy ugrásra készül a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés Magyarországon? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat az idei közgazdász-vándorgyűlés résztvevői.

A járványhelyzet miatt ezúttal is a virtuális térbe kényszerült a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 59. alkalommal megtartott közgazdász-vándorgyűlése. Így viszont az érdeklődőknek nem kellett választaniuk a szekciók között, hanem élőben vagy felvételről követhették végig a számukra fontos előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket.

A szervezők 22 tematikus szekció anyagait rögzítették, köztük a Mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szekció előadásait, amelyek idén két téma köré csoportosultak. A beszélgetések nemcsak az MKT YouTube-csatornáján, de a társaság podcastjában és a Spotify-on is meghallgathatók.

Az agrárszekció két téma köré csoportosult, a moderátor szerepét az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke, illetve társelnöke, Zöldréti Attila és Vajda László vállalta fel. Az első beszélgetés az agrár-szakképzést és -felsőoktatást a fiatalok számára vonzóvá tévő, új modellről szólt, Szinay Attila szakképzésért felelős közigazgatási államtitkár és Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora részvételével. A második kerekasztal-beszélgetés pedig azt taglalta, milyen nagy ugrásra készül a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés Magyarországon. Utóbbi vendégei Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, valamint Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár voltak.

https://www.youtube.com/watch?v=hzaTkAeBhZA


(Fotó: KITE Zrt.)

Címkék: vidékfejlesztés, közös agrárpolitika, fiatalok, agrároktatás, MKT, vándorgyűlés, közgazdász
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Érkezik a kárenyhítési juttatás a károsult gazdák számára

A tavalyi évben keletkezett káresemények után mintegy 1.680 mezőgazdasági termelő részesül március végéig 2,85 ...