A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Gyorsabban, biztonságosabban, pontosabban

Hírek - 2021.08.30

2021. augusztus 28-án, Bükkzsércen rendezték a STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt. A Stihl Kft. 30 éves fennállása alkalmából lezajlott eseményen az ország minden tájáról érkezett, 32, egyenként négy fős csapat mérkőzött a fakitermelés látványos részfeladatait megjelenítő és motorfűrész-szerelési versenyszámban.

Gyorsabban, biztonságosabban, pontosabban


Az erdők kezeléséhez, a fás területek fenntartásához hozzátartozik a fakitermelés, amely nemcsak a legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozások közé tartozik, hanem nagy szakértelmet igénylő tevékenység. Annak érdekében, hogy a fakitermeléssel foglalkozó szakemberek folyamatosan fejlesszék tudásukat és növekedjen a munkabiztonság, a STIHL a 2000-es évek elején elindította a regionális versenysorozatra épülő országos fakitermelő versenyt, amelynek versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik.

Idén a pandémia miatt nem volt lehetőség a regionális versenyek megrendezésére. A járványhelyzet javulásával, és abból az alkalomból, hogy 2021-ben ünnepli fennállásának 30. évét, az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. életre hívta a STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt, amelyet 2021. augusztus 28-án, Bükkzsércen, a Falunaphoz és a Regionális Vadásznaphoz kapcsolódva rendeztek meg.

A festői hangulatú, a Bükk hegyeivel övezett réten 32, az ország minden tájáról érkező, egyenként négy főből álló csapatban több szakma is képviseltette magát: erdészek, tűzoltók, favágók. A jubileumi versenyen a csapatok a fakitermelés látványos részfeladatait megjelenítő és motorfűrész-szerelési versenyszámban mérték össze tudásukat. A pontozás az idő és az előírt feladatok precízitása alapján történt, így a legalacsonyabb időt és a legnagyobb pontosságot elérő csapatnak járt az első hely.

stihl1

A STIHL Jubileumi Országos Fakitermelő Versenyt az Északerdő 100+ csapata nyerte, a második az Északerdő-Encsitűz lett. A versenyek történetében először két harmadik helyet osztott ki a zsűri: a Ritrovi-Mecsekerdő és a Dalerd – Nagy István csapata egyaránt bronzéremmel térhet haza.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: Stihl, Országos Fakitermelő Verseny

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...