TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
A Corteva Agriscience és a Symborg bejelentette megállapodását a baktérium-alapú nitrogénmegkötő termékről

A Corteva Agriscience és a Symborg bejelentette megállapodását a baktérium-alapú nitrogénmegkötő termékről

Hírek - 2021.07.26

A megállapodás Európán belül megerősíti azt a szövetséget, amely már létrejött az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Argentínában a biológiai megoldások kínálatának bővítésére. 

A Corteva Agriscience és Symborg, a mikrobiológiai technológiák szakértője ma többéves megállapodást jelentett be a baktérium-alapú nitrogénmegkötés területén való együttműködésről. A megállapodás szinte az összes európai kontinens országait és Izraelt is magában foglalja (kivéve az északi országokat és Hollandiát).

A megállapodás révén a Symborg kizárólagos forgalmazási engedélyt biztosít a Corteva számára a Methylobacterium symbioticum endofita baktérium alapú termékekre, amely a növénnyel együttműködve biztosítja a szükséges nitrogén kinyerését a levegőből. A Corteva széles kereskedelmi hálózatával, piaci jelenlétével, valamint kiterjedt kutatási és fejlesztési kapacitásával biztosítja a termék megfelelő piacra jutását.

A Corteva két márkát támogat majd, a hatékony tápanyagfelhasználást optimalizáló Utrisha ™ N és a BlueN ™ termékeket. Ez a technológia a hatékony tápanyag felhasználás révén nyújt éréket természetes szántóföldi környezetben, miközben alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és segít fenntarthatóan maximalizálni a terméshozamot. A technológia az összes növénykultúrában elérhető lesz.

corteva symborg 1

„A Corteva Agriscience folyamatosan új és innovatív megoldásokat hoz a piacra azáltal, hogy természetes eredetű termékeket kínál, amelyek kiegészítik a hagyományos növényvédelmi megoldásokat, például az Optinyte ™ nitrogénstabilizátort" - mondta Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelem üzleti platformjának elnöke. „Örömmel dolgozunk a Symborggal azon fenntartható lehetőségek kibővítésén és maximalizálásán, amelyek segítenek a termelőknek megfelelni a változó környezeti feltételeknek, miközben termesztett növényeik egészségesek és termőképesek maradnak."

Igor Teslenko, az európai Corteva Agriscience elnöke hozzátette: „A Corteva Agriscience továbbra is új és innovatív megoldásokat nyújt azáltal, hogy természetes eredetű termékeket kínál a gazdálkodóknak, amelyek kiegészítik növényvényvédelmi megoldásainkat. Ez az együttműködés egy újabb előrelépést jelent a Corteva bővülő globális biológiai portfóliójában, amely a bevált, kiszámítható teljesítményű biostimulánsok, biokontroll és feromon termékek fejlesztésére irányul. A megállapodás erősíti elköteleződésünket, hogy növeljük a fenntartható hatékony nitrogén menedzsment technológia teljesítményét és elérhetőségét, miközben fokozzuk a termőképességet és a fenntarthatóságot, összhangban a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival."

„A Symborg célja a mezőgazdaság átformálása. Innovatív biológiai megoldásainknak köszönhetően segítjük a termelőket az egyik fő kihívás kezelésében: a jövedelmezőség és a fenntarthatóság kombinálásában. ”- mondta Jesús Juárez, a Symborg alapító partnere és vezérigazgatója. „Együttműködésünk megerősítése az európai Corteva-val nagyszerű lehetőség a BlueN ™ technológia átadásának fokozására és a fenntarthatóbb modell népszerűsítésére. Ez a fejlesztés fontos a mezőgazdasági, a társadalom egésze és a bolygó számára is.”

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: Corteva Agriscience™, Symborg, mikrobiológiai technológiák
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mit figyel az új uniós megfigyelőközpont?

A belga uniós elnökség több intézkedéssel és javaslatcsomaggal reagált a gazdák Brüsszelből induló, majd Európa ...