TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 62.767,17 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.036,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 56.481,88 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 51.553,53 Ft (tonna)
Repcemag: 160.863,54 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.962,97 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 641 Ft
Benzin ára: 619 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,46
USD: 361,89
CHF: 409,33
GBP: 460,87
Hirdetés
RAPOOL-repcék: KELTOR

RAPOOL-repcék: KELTOR

Hírek - 2021.07.23

A könnyen és korán betakarítható, kompakt hibridek kedvelőinek választása. A KELTOR egészséges, jól viseli a stresszhatásokat, állóképessége átlagon felüli. Vetésideje rugalmasan kezelhető.

  • Könnyű és korai betakaríthatóság
  • Kompakt növénymagasság – könnyű kezelhetőség
  • Tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid

RP keltor ikonok 2021jul

A korai érésű KELTOR az első kompakt típusú hibrid, amely rendelkezik a tarlórépa-sárgaságvírus rezisztenciagénjével. Termésszintje megegyezik a magas és kései hibridek hozamával. Ősszel közepes lombtömeget fejleszt, ezért a tél előtti túlfejlődés kockázata is alacsony. Vizsgálatainkban a legerősebb őszi gyökérnyakátmérőt fejlesztő hibridek közé tartozik, ezzel is fokozva a télállóságát. Tavaszi fejlődése gyors, korán virágzásnak indul. Késő tavasszal, a virágzás végéig, becőérés kezdetéig a hagyományos hibridekkel azonos ütemben fejlődik, majd azt követően a szár növekedése lassul, és a növény a becőtelítődésre fordítja az energiáit. A hibrid évjárattól függően 10-15 centiméterrel lehet alacsonyabb a magas termetű hibridekhez képest. Kvantitatív fómarezisztenciájának és tarlórépa-sárgaságvírussal szembeni ellenálló képességének köszönhetően rendkívül életrevaló (vigorózus) hibrid, jó fejlődési eréllyel, így könnyebben vészeli át a szélsőséges időjárás okozta stresszhatásokat. Széles vetésidő-intervallumú hibrid. Száraz tavaszi időjárási körülmények között regulátoros kezelése elhagyható, megdőlésre nem hajlamos. A KELTOR aratási munkálatai kompakt méretéből és jó állóképességéből adódóan kifejezetten könnyen és költséghatékonyan elvégezhetőek, korai érése pedig segítheti a betakarítás ütemezését.

RP keltor grafikon 2021jul 

Vetőmag-katalógusunk lapozható formában elérhető a képre kattintva.

RP katalogus címoldal 800px 2021jun

 

rapool feher alapra minPálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

 

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: innováció, repce, vetőmag, RAPOOL, hibridrepce, újdonság, fajtakísérlet, ajánlat, katalógus, TuYV, tarlórépa sárgaságvírusa, kipergés-ellenállóság, fómarezisztencia, frakcionált, repce hibrid, KELTOR, olajbonifikáció, olajtartalom
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

SURAJA – az ütőképes szójafajta az eredményes gazdálkodás ...

A szójatermesztés sikerének egyik kulcsa a szakmailag megalapozott – a termőhelyi adottságokhoz illeszkedő ...