A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Az agrárágazati civil szervezeteket támogató idei pályázat eredménye

Hírek - 2021.07.06

A civil szervezetek fontos szerepet vállalnak abban, hogy teljesüljenek az Agrárminisztérium agrárágazati célkitűzései. A tárca ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek köszönhetően a minisztérium idén 82 civil szervezet munkáját segíti.

Az agrárágazati civil szervezeteket támogató idei pályázat eredménye


Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az agráriumot népszerűsítő kiadványok, rendezvények, valamint a szervezetek nemzetközi képviseletét biztosító kapcsolatépítések száma. Ezek mind támogatják, hogy teljesüljenek az agrárágazati célkitűzések. Az Agrárminisztérium ehhez kíván hatékony segítséget nyújtani az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázatával, amelynek keretösszegét az idei évben 20 millió forinttal megemelte. Így a 60 millió forintos keretösszegből 82 civil szervezet programja valósulhat meg.

A 2021. évi felhívásra 166 szervezet nyújtotta be pályázatát. Ezek közül 131 felelt meg a formai előértékelésnek. A tartalmi értékelésre befogadott pályázatok közül 82 civil szervezet nyert el támogatást. A nyertesek átlagosan 730.000 forintot kapnak a 2021. évben megvalósítandó szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeik megvalósításához.

A pályázati döntés itt: https://kormany.hu/hirek/az-agraragazati-civil-szervezeteket-tamogato-2021-evi-palyazat-eredmenye érhető el.”

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Forrás: AM Sajtóiroda

Címkék: támogatás, pályázat