Hirdetés
Rendkívüli lehetőség előtt áll minden magyar gazdálkodó

Rendkívüli lehetőség előtt áll minden magyar gazdálkodó

Hírek - 2021.06.25

A magyar vidékre, a mezőgazdaságra és élelmiszeriparra a következő években soha nem látott fejlesztési lehetőség vár. Uniós, és megháromszorozódott nemzeti forrásból több mint 4200 milliárd forint fordítható a gazdaságok, a feldolgozóipar és a vidéki települések megújítására - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a szerencsi gazdafórumon.

Feldman Zsolt Koncz Zsófia országgyűlési képviselő invitálására látogatott Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, ahol két, családi összefogással működtetett vállalkozást is meglátogatott. A Bűdi-család több generációjának összefogásával felépült, precíziós növénytermesztési gazdálkodást folytató gazdaság, és a családi együttműködéssel létrehozott Bott Pince - amelyet az idei évben a Borászok Borásza díjat elnyert Bodó Judit és férje visznek – példamutató módon dolgoznak szakmájukban. A látogatást a szerencsi Rákóczi vár gazdafóruma zárta, ahol az agrártárca államtitkára a széles körű vidékfejlesztési pályázati lehetőségekről beszélt.

Feldman Zsolt történelmi léptékű támogatásként értékelte azt a forrást, amely 2027 -ig a vidékre, a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra fordítható. A „Megújuló vidék, megújuló agrárium” program keretében új beruházási pályázatokat írt ki az agrártárca mintegy 600 milliárd forint értékben és a nyári hónapokban ezekre folyamatosan adhatják be pályázataikat a fejlesztést tervező gazdaságok, vállalkozások.

Az államtitkár a gazdafórum hallgatósága előtt kifejtette: a most megnyílt források lehetővé teszik, hogy a legkisebb termelőktől - akár a mellékállásban mezőgazdasággal foglalkozótól - kezdve egészen a nagyobb élelmiszeripari szereplőkig a pályázatok révén fejlesztési lehetőséghez jussanak.

A felhalmozott tapasztalatok alapján igyekeztek úgy kiírni a pályázatokat, hogy azokkal segítsék a gazdákat a technológiai szintjük ugrásszerű növelésében. Másrészt a kisebb értékű beruházásoknál lehetőséget teremtettek a pályázatok egyszerűsített összeállítására és egyúttal ennek révén azok rövidebb idő alatt történő elbírálására - mondta Feldman Zsolt.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: AM Sajtóiroda, Fotó: Fekete István

Címkék: támogatás, pályázat, fejlesztés, gazdafórum
Friss hírek
Kiemelt hírek