TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Integrált növényvédelmi szemlélet kalászos kultúrákban

Integrált növényvédelmi szemlélet kalászos kultúrákban

Hírek - 2021.05.14

A KITE Zrt. kalászos növényvédelmi ajánlatában a hatékonyság mellett fontos figyelmet fordít a fenntarthatóságra, illetve a növényvédőszer-felhasználáson túl, a technológia lépéseit minél kisebb környezetterheléssel szeretné megvalósítani. Ezen technológia zászlóshajói egy széles spektrumú gyomirtó szer, egy biológiai ágenst tartalmazó gombaölő szer, illetve egy ökológiai gazdálkodásban is engedélyezett növényi alapú biostimulátor.

CORTE® SE – A legszélesebb hatásspektrum a kétszikű gyomok ellen

Milyen az ideális kalászos gyomirtó, mit kell feltétlenül tudnia? Egyértelműen a széles gyomirtó spektrumot emelnénk ki, mint alapvetően szükséges tulajdonságot. A gabonában, kétszikű gyomok ellen használható gyomirtók szegmensében a legszélesebb gyomirtóspektrummal és a legnagyobb hatásbiztonsággal rendelkező készítmény a Corte® SE, amely igazi prémium készítmény. Egyik legnagyobb előnye, hogy használata után ősszel biztonsággal vethetünk őszi káposztarepcét, a repcére ugyanis – ellentétben sok más hatóanyaggal – semmilyen káros utóhatása nincs.

Corte

A készítmény gyorsabban dolgozik a széles levelű gyomok ellen, mint versenytársai. Hatására már a kezelést követő órákban látványosan kanalasodik és csavarodik a gyomnövények levele és szára. A Corte® SE minden kalászos kultúrában felhasználható, gyomirtási spektrumába nemcsak a kétszikű gyomnövények tartoznak bele, hanem azokat a szer nagy hatásbiztonsággal irtja is. A versenytársakkal összehasonlítva, egyértelműen erősebb készítmény a mezei acat (Cirsium arvense), az IMI toleráns napraforgó-árvakelés (Helianthus annuus), a ragadós galaj (Galium aparine) és a parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) ellen, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

STAMINA® – A készítmény, melyre hosszú éveken át számíthatunk a gombák elleni védekezésben

A készítményben lévő hatóanyagok (a trifloxistrobin és a protiokonazol) biztosítják a legtöbb gombabetegség elleni hatékony védelmet, hosszú hatástartamot és – zöldítő hatásával együtt – az egyik legnagyobb termésnövekedést a kizárólag triazolt tartalmazó készítményekhez képest. A két különböző csoportba tartozó hatóanyagnak köszönhetően eltérő hatásmechanizmussal rendelkezik. A trifloxistrobin egy modern strobilurin-származék, mely a kórokozó gombák sejtlégzését gátolja. A növényben a transzlamináris szöveti mozgásának köszönhetően, a levél fonákjára is képes eljutni a hatóanyag. Erősen kötődik a kutikulához, ez eredményezi a kiváló esőállóságot.

Stamina

A protiokonazol azon azol hatóanyagok egyike, mely a lanoszterol bioszintézisét gátolja, ennek eredményeképpen úgynevezett hármas hatással rendelkezik (protektív, kuratív és eradikatív). Viszonylag lassan szívódik fel, de a növényen belüli eloszlása kiváló.

A készítményt őszi és tavaszi kalászosokban bokrosodásától a virágzás végéig lehet kijuttatni. Hatékony a szeptóriás, helminthospóriumos, rinchospóriumos és ramuláriás levélfoltosságok, valamint a rozsdafélék ellen. A termésmennyiséget jelentősen befolyásoló zászlóslevél védelme minden gazda számára különös odafigyelést igényel a termesztés során.  A STAMINA® kijuttatása a zászlóslevél kiterülésekor kiváló védelmet biztosít a lisztharmat ellen, ezáltal biztosítva a kalászosok termésmennyiségét.

NATURAL FORCETM – növényi eredetű aminosavbomba a minőségi paraméterek fokozásáért

A Natural Force® egy rendkívül magas (47%) aminosav-tartalommal rendelkező növénykondicionáló készítmény. Ennek nagy része a növény szempontjából kifejezetten értékes, úgynevezett szabad aminosav, melynek magas aránya a gyártástechnológián alapul, ami során a termék alapanyagát biztosító növényi fehérjéket egy biológiai folyamat segítségével aminosavakra bontják szét. Az enzimatikus hidrolízis során a fehérjék közötti peptidkötések fölszakadnak, kialakítva így a rendkívül stabil és egyben könnyen felvehető szabad aminosavakat. Keletkezésük során úgynevezett másodlagos metabolitok (vitaminok, fitohormonok) jönnek létre, melyek tovább növelik a termék biostimulátor-hatását. 

A Natural Force® keverhetőségét tekintve kiemelkedő tulajdonságokkal bír, ebből következően növényvédelmi kezelésekkel könnyen összekapcsolható. A KITE Zrt. saját kísérleteiben, különböző növénykultúrákban eltérő termőhelyi körülmények és évjáratok mellett is kiemelkedő terméstöbbletet és minőség fokozást eredményezett. Javallott a kezelést az intenzív vegetatív növekedés csúcsán és/vagy annak generatív szakaszba való fordulásakor elvégezni, mellyel a termés mennyisége mellett annak minősége is javítható.

POLYVERSUM® WP – A biológiai védekezés élharcosa a kalászfuzáriózissal szemben

A Polyversum® WP aktív hatóanyaga a Pythium oligandrum mikoparazita gomba, mely a talajból fertőző kórokozók elleni védelemben, valamint a gabonák fuzáriózisa és egyéb gombabetegségek ellen eredményesen felhasználható. Hármas hatásmóddal rendelkezik. A mikoparazitizmus mellett szerepet játszik a növény morfológiai és biokémiai védelmi folyamatainak stimulálásában, ezáltal gátolva a patogén mikroorganizmusok növekedését és fejlődését. Továbbá a Pythium oligandrum másodlagos anyagcseretermékei serkentik a növekedési fitohormonok termelését, valamint fokozzák a tápanyagfelvételt. Ezen folyamatok pozitív hatása a későbbiekben magasabb termésmennyiségben mutatkozik meg.

Polyversum fuzárium

A Polyversum® WP élelmezés- és munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, mely a piacon egyedülálló módon lehetőséget biztosít a virágzáskori gombaölő szeres kezelés elvégzésére. A termék ökológiai termesztésben is alkalmazható.

Polyversum szép

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat.

 

kite003

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: gombaölő szer, kalászosok, kalászos, gyomirtó szer, kalászfuzáriózis, KITE Zrt., STAMINA®, Natural Force®, Polyversum® WP
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kalászfuzáriózis, kalászvédelem

Az idei terménypiaci várakozásokat látva, könnyen lehet, hogy ismételten nehéz év vár a búzatermesztőkre. Erre ...