TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
25 éves jubileumát ünnepli az RWA

25 éves jubileumát ünnepli az RWA

Hírek - 2021.05.13

Az RWA Magyarország Kft. idén ünnepli 25 éves jubileumát. Anyavállalatunk, az osztrák Raiffeisen Ware Austria AG elkötelezte magát a magyar mezőgazdaság támogatása és fejlesztése mellett, egységes stratégiát kialakítva, hosszú távon tervezte meg működését.

Így a kezdeti kis magyarországi fióktelepéből mára egy közel 25 milliárd Ft forgalmat bonyolító országos mezőgazdasági integrátorrá fejlődött cégünk, amit kiváló minőségű portfolióinknak, a folyamatos innovációnak, valamint a stabil pénzügyi háttérnek köszönhetünk.

Az RWA 1996-ban kezdte meg működését Magyarországon, akkor még székesfehérvári központtal. Ebben az évben került a cég tulajdonába az ikrényi telephely, ahol két első üzletágunk, a vetőmag és a termény üzletág indult el a terménytárolási, valamint a vetőmag feldolgozási tevékenység megkezdésével. 1998-ban további két üzletág indult útjára, a növényvédő szer és a műtrágya, 2001-ben pedig a gázolaj, mely a mai napig egyedülálló a magyar integrátorpiacon. Ezzel az öt üzletággal cégünk igazán széleskörű portfóliót tud nyújtani a gazdálkodóknak.

rwa1

Az évek során ikrényi telephelyünk folyamatosan fejlődött, 2014 –ben került ide cégünk központja, amikor megépült a modern, kétszintes irodaház. Ikrényben egy saját tulajdonú vetőmag üzem is működik, valamint 2016-ban épült egy, az országos disztribúciót elősegítő speciális növényvédő szer raktár is. További telephelyekkel rendelkezünk Kerekharaszton (2001) és Csongrádon (2018), valamint egy kikötővel Baján (2017). Mindenhol nagy terménytárolási kapacitással bírunk, ikrényi és csongrádi telephelyeinken pedig szárító –és tisztító berendezések is megtalálhatóak. Inputanyag raktárokkal szintén minden telephelyünkön rendelkezünk , ezzel biztosítva a gyors kiszállítást partnereinknek. A bajai kikötő 1,5 ha-os területe a Duna parton helyezkedik el, mely telephely közúti, vízi illetve vasúti útvonalon is megközelíthető.

Jelenleg közel 90 kolléga dolgozik cégünknél, területi képviselőink minden megyéjében megtalálhatóak, így biztosítva az országos lefedettséget. Felkészült szakembergárdánk a termeléshez szaktanácsadást nyújt, piaci információval látja el partnereinket és táblára adaptált technológiával segítik a termelést.

rwa2

A vállalat legfontosabb értékei, amelyeket tevékenysége minden területén maximálisan szem előtt tart, a Minőség, a Megbízhatóság, az Innováció és a Rugalmasság. Integrátorként fő feladatunk, a termelés finanszírozása, költségcsökkentő és környezetkímélő termesztéstechnológiák és egyéb konstrukciók ajánlásával.

Cégünk piaci helyzetének és stabilitásának köszönhetően azonban úgy érezzük, további feladatok is várnak ránk, szeretnénk partnereinknek jó példával elől járni. Az idei évtől nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezetkímélő megoldásokra, valamint a társadalmi felelősségvállalásra. A tavalyi év kihívásai csak megerősítettek minket abban, hogy minderre nagyon is szükség van. Eltökéltük, hogy lehetőséget kínálunk az agrártársadalom számára, hogy megtehessék az első lépéseket a karbonsemlegesség útján. Továbbá, felelős integrátorként, lehetőségeinkhez mérten kiemelt figyelmet fordítunk a társadalmi felelősségvállalás kérdésére, minden egyes kolléga bevonásával, hogy idővel ez egy közösségi értékké fejlődhessen vállalatunknál.

Szeretnénk megköszönni minden egyes partnerünknek, akik az elmúlt 25 évben hozzájárultak cégünk sikereihez és fejlődéséhez, a továbbiakban is mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsük Önöket a piacra jutásban, hogy céljaikat maradéktalanul megvalósíthassák, hogy minőségi termékeket gazdaságosan tudjanak előállítani.

rwa4

Amennyiben bármilyen kérésük vagy kérdésük lenne, keressenek minket bizalommal!

www.rwa.hu
+36 21 211 0400
info@rwa.hu

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: jubileum, RWA
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Talajból támadó új kórokozók

A talaj fizikai, kémiai és biológiai közeg, növényvédelmi szempontból különös fontosságú. A talaj a legtöbb ...