TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
 A Pioneer® 95. évét ünnepli az iparág egyik vezetőjeként

A Pioneer® 95. évét ünnepli az iparág egyik vezetőjeként

Hírek - 2021.04.21

A Pioneer® tartós sikere megmutatja a Corteva Agriscience™ azon célkitűzését, hogy az innováció eljusson a mezőgazdasági termelőkhöz, amely növeli a hozamot és javítja gazdálkodás színvonalát Magyarországon.

A Pioneer® 95 éve mozdítja előre a mezőgazdaságot. Ami 1926-ban egy hibrid kukorica ötletének indult, világszerte elismert márka lett, amely a Corteva Agriscience globális finanszírozású mezőgazdasági vállalat részeként egyedi innovációkat biztosít a termelők számára.

A Pioneer® volt az első vetőmagtermelő vállalat, amely hibridizációs technológiával nemesített vetőmagokat hozott forgalomba. A Corteva Agriscience globális vetőmagmárkájaként, a Pioneer® továbbra is az iparág egyik legsikeresebb és legismertebb márkája.

„A Pioneer® innnovatív termékeket és szolgáltatásokat nyújt a termelőknek, hogy fokozzák hozamukat és megtermeljék azokat a növényeket, amelyekre szükség van a növekvő világunkban.”- mondta Jim Collins, a Corteva Agriscience vezérigazgatója. „95 éve támogatjuk a termelőket és a fenntartható gazdálkodási megoldásokat, építjük a közösségeket. Ezt még sok éven át folytatjuk."

A Pioneer® a középnyugati régióból indult az Egyesült Államokban, de mára világszerte működik.

Közel egy évszázadon keresztül a Pioneer® a folyamatos innovációra összpontosított, az ügyfelek javára megnövekedett termelékenységet, fenntarthatóbb gyakorlatot és mezőgazdasági fejlesztések bevezetését eredményezte a korábban elérhetetlennek tartott területeken. A vetőmagok szinte páratlan választékával és a története által igazolt teljesítményével a Pioneer® a mezőgazdaság egyik legsikeresebb és legismertebb márkájaként szilárdult meg.

A Pioneer® Magyarországon

„A Pioneer® segített a mezőgazdaságot olyanná formálni, ahogy azt most ismerjük, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is.” – nyilatkozta Borsos László, a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója. A Pioneer® már 50 éve szerves része a magyar mezőgazdaságnak. Ezen időszak alatt nemcsak a kiváló genetikai értékű vetőmaggal hanem a vetőmaghoz kapcsolodó legfejlettebb innovációval segíti partnereit, hogy sikeresek legyenek.

Magyarországon 1996-tól üzemel Szarvason az első csúcstehnológiákkal felszerelet üzem, amely a régió vetőmag ellátásának meghatározó szereplője. Az üzem jelentős mértékű zöldmezős beruházással jött létre 16,5 millió USD értékben, a folyamatos bővítések és fejlesztések eredményeként a beruházás értéke mára meghaladja a 100 millió dollárt.

Napjainkra a vetőmagüzem Szarvas egyik legnagyobb foglalkoztatója és kapacitása mára többszöröse az eredetinek. Ez teszi lehetővé a tavalyi év 14,000 ha-os területéről betakarított, 40,000 tonna körüli morzsolt vetőmag vevői igényeknek megfelelő időben és kiváló minőségben történő piacra juttatását. A kapacitásbővítés mellett az üzem műszaki színvonala is folyamatosan fejlesztésre került, így napjainkban a világon megtalálható egyik legkorszerűbb technológia áll rendelkezésére. Mindez jól mutatja a Corteva bizalmát és hosszú távú elkötelezettségét a magyarországi vetőmagelőállítás, a vetőmagtermesztő partnerei és a hazai  agrárium iránt.

Magyarországon forgalomba került kukorica vetőmagok túlnyomó többsége a szarvasi üzemből származik. Ez adja az ellátás stabilitását olyan helyzetekben  is, mint amilyen a 2020-as év volt. Ha bizonyos hibridek  szintjén nem is tudtuk maradéktalanul kielégíteni a partnereink igényeit, de összességében  az előző évihez képest  több vetőmaggal  segítettük a magyarországi termelőket.

Pioneer 95 Years logo 1

Címkék: Pioneer®, Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mellbevágó tény: a magyarok 1 százalékának zsebében van a ...

Évtizedünk végére csak Magyarországon akár 10 dollármilliárdos is lehet majd a Blochamps Capital friss kutatásának ...