TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Létezik hatékony megoldás a tavaszi kártevők ellen - Karis 10 CS

Létezik hatékony megoldás a tavaszi kártevők ellen - Karis 10 CS

Hírek - 2021.04.01

A szerves-foszforsavészter hatóanyagok kivonása után a gazdáknak szükséges egy széles körben használható inszekticid amely kiváló hatékonysággal rendelkezik a leggyakrabban károsító levéltetvek, lepkék és bogarak ellen, és hosszabb hatástartalommal bír, mint a hagyományos piretroidok.

Erre kínál megoldást a KITE Zrt. által forgalmazott Karis 10 CS 100 g/l lambda-cihalotrin hatóanyagot tartalmazó, magas minőségű, mikrokapszulázott rovarölő szer, kontakt. A kártevők érintkezés és táplálkozás során veszik fel a készítményt, amely taglózó hatása révén azonnal kifejti hatását.

A Karis 10 CS a károsítók széles köre ellen, számos – mind szántóföldi és kertészeti – kultúrákban is engedélyezett kontakt rovarölőszer.

kitevetesfeherito

Vetésfehérítő bogár

Felhasználását tekintve kalászosokban vetésfehérítő bogarak és gabonapoloskák ellen, cukorrépában barkók, bolhák és bagolylepke ellen, napraforgóban mezei poloskák és bagolylepkék ellen tudunk védekezni. Fontos kiemelni a Karis 10 CS kiváló hatékonyságát kukoricában a kukoricabogár, kukoricamoly és bagolylepke fajok, valamint repcében repcedarázs, repcebolha, ormányosbogarak és fénybogarak elleni védekezésben. Továbbá almatermésű-, csonthéjas- és zöldségkultúrákban számos kártevővel szemben bizonyított magas fokú hatékonyságát.

A permetezést minden esetben a kártevő imágók táblára történő letelepedésének, illetve a lárvák tömeges kelésének idejére célszerű időzíteni, ekkor érhető el a legnagyobb biológiai hatás. Virágzó kultúrákban kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki.

kitevetesfeheritkartetele

Vetésfehérítő bogár kártétele

A Karis 10 CS mikrokapszulázott hatóanyagának köszönhetően több előnyt is élvez a hagyományos OD formulációjú termékekkel szemben. A különböző méretű műanyag kapszulába zárt hatóanyag a vizes fázisban, majd a növényre jutva fokozatosan szabadul fel, így a hatékonyság hosszabb időn keresztül megmarad - időjárástól, hőmérséklettől és dózistól függően - akár 3-5 napig is. Ennek fontos előnye, hogy a rovarok elhúzódó betelepülése esetén is folyamatos védelmet ad, így akár egy kezeléssel is elérhető az adott gradáció leküzdése. A kapszulában lévő hatóanyag az oldódásig az UV-sugárzástól védve van, ezáltal a kijuttatás előtti bomlás is akadályozva van. A fenti tulajdonságok alapján a KITE Zrt. magas hatás biztonság mellett ajánlja a partnerei számára ezt a készítményt.

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal agronómiai szaktanácsadóinkat a következő elérhetőségeken:  https://www.kite.hu/kapcsolat?utm_source=agrarunio&utm_medium=PR%20cikk&utm_campaign=Karis_2021_04

 

Varga Miklós, fejlesztőmérnök

A növényvédőszereket biztonságosan használja. Felhasználás kizárólag a címke és az engedélyokirat alapján lehetséges! Felhasználás előtt kérjük olvassa el a termék biztonságtechnikai adatlapját!

 

 

 

Címkék: rovarölő szer, KITE Zrt., vetésfehérítő, Karis 10 CS, tavaszi kártevők, szerves-foszforsavészter
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

„A TALAJ ÉLETE” – Amit egy szelvény el tud mondani magáról

Országos rendezvény, számtalan helyszínen március 20.-án