A John Deere kihagyja az Agritechnicát

2021.02.18

Megvan az első nagy „áldozata” az egy éve tomboló globális járványnak: a John Deere már most – háromnegyed évvel a rendezvény előtt – kijelentette, hogy nem vesz részt a novemberi Agritechnica mezőgazdasági szakkiállításon.

A John Deere kihagyja az Agritechnicát


Tavaly szeptemberben jelentette be a John Deere, hogy 2021. október 31-ig biztosan nem vesz részt egyetlen európai és FÁK-beli (vagyis a szovjet utódállamokban rendezett) nemzetközi mezőgazdasági bemutatón és vásáron sem. A dátumot azért adták meg ilyen precízen, mert egy kiskaput nyitva akartak hagyni a hannoveri Agritechnica szakkiállítás részére.

Nos, most az is eldőlt, hogy az amerikai óriásvállalat a november 14–20. közt tartandó németországi rendezvényt is kihagyja. „Minden óvintézkedés és szigorítás, lezárás ellenére továbbra sem mondhatjuk, hogy a koronavírus-járványt tartósan kontroll alatt tudjuk tartani. A jövő továbbra is bizonytalan a vírusmutációk és az oltások lassú előrehaladása miatt. A hatékony védekezés megléte alapvető feltétele a nemzetközi vásárokon való részvételünknek” – adott magyarázatot Alejandro Sáyago, a John Deere értékesítési és marketing alelnöke.

A vállalat ugyanakkor kijelentette, hogy természetesen továbbra is értékeli és minden lehetséges eszközzel támogatja az Agritechnicát, amely a világ vezető mezőgazdasági show-ja. A visszavonulásról szóló sajtóközleményt a John Deere európai központja adta ki, miután intenzív tárgyalásokat folytatott németországi és nemzetközi forgalmazóival.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE