TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Egyedülálló természeti kincseinket fedezhetjük fel a tanösvényeken

Egyedülálló természeti kincseinket fedezhetjük fel a tanösvényeken

Hírek - 2021.02.16

Összesen csaknem 1000 km hosszú tanösvény-hálózat várja Magyarország nemzeti parkjaiban a szabadban kirándulni vágyókat. A túraútvonalak majdnem mindegyike védett természeti területen vezet keresztül, és egyedülálló élményt kínál.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén 15, applikációval is bejárható túraútvonal található – mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Budaörsön, a Gubóvirág tanösvényen. Hozzátette: a koronavírus-járvány talán méginkább ráirányította a figyelmet arra, hogy a minket a körülvevő környezet milyen hatalmas érték, és egyre szívesebben járunk be egy-egy természeti területet, ráadásul az applikáció segítségével ezt még könnyebben megtehetjük.

tanosveny2

Balczó Bertalan, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a nemzeti park igazgatóságok több mint 100 ezer hektáron valósítanak meg élőhelyfejlesztést célzó beruházásokat. Úgy fogalmazott: az aktív védelmi intézkedések mellett ugyanolyan fontos az is, hogy bemutassuk ezeket az értékeket a nagyközönség számára, éppen ezért 2014 óta 16 milliárd forintot fordítunk ökoturisztikai beruházásokra a nemzeti park igazgatóságoknál, ennek köszönhetően a látogató- és bemutatóhelyekhez kapcsolódóan tanösvények létesülnek és újulnak meg országszerte.

Magyarországon több mint 1000 kilométer hosszúságban, összesen 194 tanösvényen barangolhatnak a természetben kikapcsolódni vágyók, és fedezhetik fel hazánk különleges, ritka természeti kincseit. Az útvonalak bejárása azoknak nyújthat ideális kirándulási célpontot, akik önállóan szeretnék felfedezni egy-egy terület értékeit, hiszen a tanösvények többsége térítésmentesen, szabadon látogatható. Az állomásokat jelző táblák és papír alapú kiadványok mellett számos esetben már mobil applikációk segítségével is bejárhatjuk az útvonalakat.

A tanösvény-hálózatnak köszönhetően megismerhetjük Magyarország egyedülálló és változatos természeti kincseit. Bepillanthatunk például a sziklagyepek növény- és állatvilágának életébe, felfedezhetjük a szikes pusztákat, tavakat vagy éppen ártéri területeket, közelről betekinthetünk a mocsarak madár- és növényvilágába, megismerkedhetünk a bazaltorgonák vagy éppen a dolomitok történetével, és egyedülálló panorámában lehet részünk.

Az eseményen készült videó az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/videos/425170902241798/

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: AM Sajtóiroda, Fotó: Pelsőczy Csaba

Címkék: applikáció, tanösvények
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mit figyel az új uniós megfigyelőközpont?

A belga uniós elnökség több intézkedéssel és javaslatcsomaggal reagált a gazdák Brüsszelből induló, majd Európa ...