TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Az Európai Növényvédelmi Szövetség kibővül és felveszi a CropLife Europe nevet

Az Európai Növényvédelmi Szövetség kibővül és felveszi a CropLife Europe nevet

Hírek - 2021.01.20

Az Európai Növényvédelmi Szövetség (Crope Protection Association) már CropLife Europe-ként működik, kibővítve hatáskörét, hogy az magába foglalja a digitális és precíziós gazdálkodást, a növényi biotechnológiai innovációkat és a hagyományos növényvédő szerek mellett a bio növényvédő szereket is.

A CropLife Europe elindítása annak a következménye, hogy az uniós szabályalkotók és kormányok egyre határozottabban szeretnék elérni az agrár-élelmiszeripari rendszer fenntarthatóbbá alakítását.

„Úgy véljük, ez legjobban holisztikus megközelítésben érhető el, és egy tevékeny szervezet, amely technológiák széles körét képviseli egy fedél alatt, alkalmasabb arra, hogy olyan integrált megoldásokat fogjon össze, amelyek által a mezőgazdaság fenntarthatóbbá válik, és amely reagál a társadalom és a fejlődő igazgatási keretek rendkívül gyorsan változó igényeire” – mondta Géraldine Kutas, a CropLife Europe általános igazgatója.

„Hiszünk abban, hogy elegendő mennyiségű élelmiszer fenntarthatón módon történő előállítása nem oldható meg egyszerűen azáltal, hogy a gazdák számára elérhető megoldási lehetőségekből kevesebbet biztosítunk. Ehelyett elő kell segítenünk új, jobb megoldások kifejlesztését és fejlettebb gazdálkodási gyakorlatokat, amelyek több technológiát használnak az élelmiszerünk megtermeléséhez, kevesebb erőforrás felhasználásával” – tette hozzá.

Addig is, a CropLife Europe tagjai továbbra is befektetnek a kutatás-fejlesztésbe, kibővítve a fókuszt az innovációval, hogy elősegítsék az élelmiszer tisztességes és fenntartható módon való előállítását mindenki számára.

„Az Európai Bizottság Green Dealje valódi fordulatot jelent – mondta Livio Tedeschi (BASF), a CropLife Europe nemrégiben kinevezett elnöke. – Együtt az EU Szántóföldtől az asztalig és a 2030-ig szóló biodiverzitási stratégiájával, ez mindannyiunk számára remek lehetőséget ad a fenntarthatóbb mezőgazdaság bevezetésére; annak biztosítására, hogy az EU támogassa az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak bevezetését; és hogy tovább erősödjön az élelmiszer-biztonság nemcsak Európában, hanem világszerte. Szeretnénk, ha az iparágunk annak a megoldásnak a részét képezné, amellyel az EU megvalósítja a Green Dealt. Mi megtesszük, ami tőlünk telik, és reméljük, hogy más érintettek is csatlakoznak hozzánk, hogy előremozdítsuk ezeket a döntő fontosságú területeket.”

A kibővült CropLife Europe szervezet területek szélesebb körét foglalja majd magába, ezek:

– olyan növényvédő és bio növényvédő szerek, melyeket az organikus, megőrző (low till, no till – kevés műveléssel járó, talajművelés nélküli), erdőgazdálkodási és hagyományos mezőgazdasági modellekben használnak;

– precíziós és digitális alkalmazások, amelyekkel lehetővé válik a lehető legkisebb mennyiségű termék kijuttatása a megfelelő helyre, a megfelelő időben;

– biotechnológiai eljárások, melyeknek köszönhetően a termények nehéz körülmények között is jól fejlődnek, kevesebb erőforrást felhasználva vagy nagyobb hasznot jelentve az emberek táplálkozásában.
Forrás: Agrow

Címkék: Európai Növényvédelmi Szövetség, CropLife Europ
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mellbevágó tény: a magyarok 1 százalékának zsebében van a ...

Évtizedünk végére csak Magyarországon akár 10 dollármilliárdos is lehet majd a Blochamps Capital friss kutatásának ...