Közösen fejleszt motort a Deutz és a John Deere

2021.01.14

Dízel-erőforrások közös fejlesztésébe fog a német Deutz és az amerikai John Deere Power Systems. A legfeljebb 130 kW (177 LE) teljesítményű motorok mezőgazdasági gépekbe is beszerelhetők lesznek.

Közösen fejleszt motort a Deutz és a John Deere


A Deutz és a John Deere olyan motorokat akar közösen piacra dobni, amelyek sokoldalúak, széles körben használhatók, költséghatékonyak, megbízhatóak, és amelyek természetesen méltók a két nagyvállalat hírnevéhez. Ez nem lesz könnyű, hiszen a cégek – mint a sajtóközlemény is rámutat – eltérő megközelítésmódokat hoznak a közös vállalkozásba, ugyanakkor abban bíznak, hogy ezzel a lépéssel jelentősen kibővíthetik a globális vásárlói körüket.

Az együttműködés az alkatrészgyártásra és dizájnra terjed ki, míg a szoftvereket és vezérlést a Deutz és a John Deere a saját igényeire szabva alakítja ki. Az összeszerelés és a forgalmazás szintén egymástól függetlenül zajlik majd. A két vállalat ugyanakkor máris kijelentette, hogy a jövőben sem zárkóznak el a hasonló kooperációtól. A jelenlegi projektről egyelőre nem sok mindent tudni, csupán azt, hogy a 130 kW (177 LE) alatti teljesítmény-szegmensben készítenek majd közösen erőforrásokat.

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE