A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

Az MTZ a Dakaron is harcba száll

Az MTZ a Dakaron is harcba száll

Hírek - 2021.01.04

Belorusz csapat is indul az idei Dakar-ralin, az egyik támogató pedig mi is lehetne más, mint az MTZ traktorgyár. A MAZ-SPORTauto nem is nyitott rosszul, hiszen a jobbik kocsija az első nap végén a 4. helyen állt az összetettben. De hosszú lesz még az út az Arab-sivatagban.

Az MTZ a Dakaron is harcba száll


A híres-hírhedt Dakar-ralit idén már 43. alkalommal rendezik meg, ezúttal január 3–15. között, és (a nevétől eltérően, biztonsági okokból) Szaúd-Arábia járatlan útjain. A résztvevők közt találjuk (truck kategóriában) a belorusz MAZ-SPORTauto Teamet is, amelynek vörös autóján az MTZ neve is feltűnik támogatóként. A traktorgyártól nem idegen a sportszponzoráció, például éveken keresztül indulói voltak az udmurtiai traktorbiatlonnak is.

dakar 2

Az MTZ nyilvánvalóan a Dakart kísérő nemzetközi hírverés miatt jelent meg a sivatagi ralin. „A járművökön szereplő logó segíteni fogja a vállalatunkat abban, hogy a márkánk még ismertebbé váljon világszerte” – mondta el Vitalij Vovk, az MTZ főigazgatója is, aki jó egészséget, sok szerencsét, és Top 3-as szereplést kívánt a versenyzőknek.

A MAZ-SPORTauto csapata december 27-én érkezett meg a szaúd-arábiai Dzsiddába, a raliverseny indulási helyére. Két autóval szerepelnek a viadalon, a Siarhei Viazovich vezette jármű a 4. helyen, míg az Aliaksei Vishneuski által terelgetett masina a 17. helyen zárt az első nap után.

dakar 3
Címkék: traktor, dakar, verseny, MTZ, csapat

KIEMELT HÍREK

Kiskert Kárkép - 2023.02.17

A hazai gasztrokultúránk meghatározó növénye a burgonya. Elkészítésének módjait a magyar társadalom párszáz év alatt tökéletesre fejlesztette.

Hírek - 2023.01.27

Az olcsó gabona letörte az árakat, állítólag ettől most élénkülni kezdett a piac. Azonban nemcsak gabona jön Ukrajnából, hanem kifogásolható minőségi liszt is.

Kiskert Kárkép - 2023.02.19

Hiába a nagy kert, ha nem jó fekvésű, vagy a nap nagy részében beárnyékolja a szomszéd háza? Természetesen ekkor sem kell csüggednünk, van megoldás!

Hírek - 2023.01.25

A nem mindennapi baleset Lengyelországban történt.

Agrárgazdaság - 2023.03.27

A természetes vizeinket egyszerre kell védeni és használni. Ezt szolgálja az az uniós előírás is, miszerint 2023 végéig a magyar gazdáknak is be kell jelenteniük az engedély nélkül ...

Gépesítés - 2023.03.23

Egy 1984-es évjáratú, nagyon jól karbantartott, 125 lóerős Mercedes-Benz MB Trac 1300-as traktort kínálnak eladásra az ausztriai St. Wolfgang im Salzkammergut-ban. Habár az MB Trac ...

Kiskert Kárkép - 2023.03.05

A termesztett zöldségeknek különböző tápanyagigénye van, ezért amikor tervezzük a szerves-, vagy műtrágya kijuttatást figyelembe kell venni az eltérő szükségletüket. A következő ...

Gépesítés - 2023.01.24

A magyar mezőgépgyártás legendás traktortípusa a Rába Steiger. Jó néhány még ma is jobban helytáll a földeken, mint sok nyugati csili-vili társa – különösen igaz ez azokra, melyeket ...