TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
A repce őszi gyomirtása CORTEVA készítményekkel

A repce őszi gyomirtása CORTEVA készítményekkel

Hírek - 2020.09.15

A repce gyomirtása minden évben kérdéseket vet fel. A vetés utáni korai gyomosodás indokolttá teszi az őszi gyomirtást. Ennek ideje azonban sokszor kitolódik és szinte egyidőben kell a későn kelő, hagyományos repce-gyomok, illetve a melegigényes nyárvégi fajok ellen védekezni.

A gyomirtószer választásánál a nehezen irtható keresztesvirágú fajokkal szembeni hatékonyság mellett, (vadrepce, sebforrasztó zsombor, pásztortáska) a megjelenő csattanó maszlag, selyemmályva, parlagfű és libatop fajok elleni hatékonyság is döntő fontosságú. Ezekre a kihívásokra a Corteva Agriscience korszerű megoldásokkal áll a termelők rendelkezésére.

 parcellalatkep    viragzorepce

BELKARTM

A Belkar™ tartalmazza a Corteva új fejlesztésű hatóanyagát, az aril-pikolinátok új képviselőjét, az Arylex™-et, valamint az Ikarus™-ból jól ismert pikloram-ot. Mindkét hatóanyag szisztémikus, felszívódó hatású, hormon-szerű tüneteket okoz, a kijuttatás után egy-két órán belül már látványos hatással.

A gyomirtási időpont rugalmas megválasztásával lehetőség van a későn kelő gyomok elleni védekezésre is. Ebben az esetben a repce 6 leveles kora után lehet a kezelést elvégezni egyszeri kijuttatással, 0,5 l/ha-os dózisban.

Ha a repce kelésével egyidőben már megjelennek a melegigényes gyomok is, választhatjuk az osztott kezelést, amit a repce 2 leveles korában már elkezdhetünk. Ilyenkor a Belkar™ 0,25 l/ha-os dózisát kiegészéthetjük Runway™-el, ami egy markánsabb korai hatást és tartamhatást is biztosít. Ezután két hét múlva végezhetjük el a második Belkar™-kezelést, 0,25 l/ha dózisban.

A tavaly engedélyt kapott Belkar™ már az első szezonban bizonyított. Kiemelkedő hatással rendelkezik a nyárvégi melegigényes gyomnövények (pl. libatop fajok) ellen, valamint jó hatékonyságú a repcéből nehezen irtható keresztesvirágú fajokkal szemben (vadrepce, sebforrasztó zsombor, pásztortáska). A készítmény idén is az új, NeoEC™ formulációban kerül forgalomba, ami a beépített adjuvánsnak köszönhetően nem igényel más kombinációs partnert.

Egyszikű fertőzés esetén Perenal™ engedélyezett dózisával kijuttatható, piretroid típusú rovarölő szerekkel kombinálható.

A Belkar™ felhasználásának előnyei:

  • Kiváló hatás a melegigényes, nyári gyomok ellen.
  • Hatékony megoldás a keresztesvirágú gyomok ellen.
  • Hatásához nincs szükség csapadékra.
  • Metazaklór-mentes megoldás bármilyen repcében.

Legyen részese Ön is a repce gyomirtás új generációjának!

További információkért keresse területi képviselőinket!

Dr. Lukács Domonkos
herbicid-termékmenedzser
Corteva Agriscience

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

® ™ A Dow AgroSciences, a DuPont és a Pioneer, valamint ezek leányvállatatinak vagy a védjegy tulajdonosának védjegyei. © 2020 Corteva.

 cortevalogo min

Címkék: repce, gyomirtás, Corteva, Belkar, Arylex
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hírek, információk a szántóföldről - Védekezési lehetőségek a ...

A naptárt és az időjárást látva lassan valóban kijelenthetjük, hogy lezárult az idei év növényvédelmi szezonja. ...