TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
HARDI NAVIGATOR i – Felkészültünk a jövőre

HARDI NAVIGATOR i – Felkészültünk a jövőre

Hírek - 2019.11.25

Az új intelligens permetezőgép Intelligens megoldások az állásidő csökkentése, a precízebb növényvédelem és a növényvédőszer költség megtakarításért.

Az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak a kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével. Az új Hardi egy mechanikus kezelő szervek nélküli csúcspermetezőgépet fejlesztett ki, amely csökkenti a kezelőí hibalehetőséget , és állandó precíz növényvédelmi minőséget biztosít.

HARDI SmartCom

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul az intelligens fejlesztésekhez. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik melyek növényvédőszer, ütés és por álló borítással rendelkeznek.

hkep 1 min

 Hardi ECU panel

HARDI ServiceTool

A HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a rendszert. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.

hkep 2 min

 Hardi ServiceTool új lépés a növényvédelmi diagnosztikában

Fluid Box - Intellingens folyadék rendszer

A NAVIGATOR „i” egy továbbfejlesztett, minimális nyomásvesztességgel dolgozó folyadék rendszerrel rendelkezik, amely a permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót kizárólag a munkazóna közepén elhelyezett elektromos vezérlővel működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető ikonok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

hkep 3 1 minhkep 3 2 minhkep 3 3

 NAVIGATOR i munkazóna csak elktromos szelep vezérléssel

AutoWash – Kiemelkedő tisztítás

Az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a kimagaslóan alacsony visszamaradó növényvédőszer koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja. Az elektromos szelepek automatikusan működtethetők a traktorfülkéből, és a kezelő ruházata nem szennyeződik a géptől és a növényállománytól. A szántóföldön is elvégezhető tisztítási folyamatot három öblítőprogram teszi egyszerűvé. Csak a tisztítási programot kell kiválasztani, a többi már automatikus.

hkep 4 min

 AutoWash- traktor fülkéből indítható mosó funkciók

AutoFill – Gyors és pontos töltés

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja. A kezelő beállítja a töltési mennyiséget, csatlakoztatja a tömlőt, és elindítja a töltést a FluidBoxon keresztül. A töltési folyamat automatikusan leáll, amikor a folyadék eléri a kívánt szintet. A maximális töltési hatékonyság érdekében a keverés intenzitása automatikusan mérséklődik. A folyamat időtakarékos, így más feladatokra több idő marad.

hkep 5

 Autofill – precíz automatikus töltési rendszer

AutoAgitation – a legjobb keverőhatás

A habképződés nélküli maximális keverőhatás és a tartályban visszamaradó vegyszer mennyiségének minimalizálása érdekében teljesen automatikus AutoAgitation rendszert található minden intelligens NAVIGATOR-ban. A terminálkijelzőn folyamatosan megjelenített tartályszintjelzés mellett a működés manuális felülvezérlése is bármikor lehetséges a FluidBox segítségével.

hkep 6 min

 AutoAgitation - automata keveretetés a tartály telítettségtől függően

Delta Force szórókeret megújult keretszabályozással

A Magyarországon is sikerrel bemutatkozott Delta Force szórókeret az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A két vagy három tagú kivitelben elérhető szórókeret lágy keretnyitással, vízszintes csillapítással és negatív keretdöntéssel is rendelkezik. A HARDI AutoTerrain szórókeret szabályozó rendszere a keret egyenes vonalu és forgó mozgásaira is reagál.

kep 7 min

 DeltaForce szórókeret – már negatív döntésű keretszabályozással is

AutoNozzle Control a fúvókán kénti szakaszolás precízitása

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezi pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható. Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

hkep 8 min

 AutoNozzleControl – permetezés 50 cm-es szakaszokkal

Mindezen funkciókat kihasználva az új intelligens HARDI NAVIGATOR permetezőgép kevesebb állásidővel, precízebb folyadék rendszerrel, nagy teljesítményű szögelfordulást érzékelő szórókerettel, valamint a jelenleg elérhető legprecízebb átfedés vezérléssel a legtöbbet nyújtó felső közép kategóriás permetezőgép a piacon.

A részletekért keresse hivatalos Hardi forgalmazóját!


;feature=youtu.be">

;feature=youtu.be

 

Címkék: permetezőgép, Hardi, Navigator
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A lombtrágyázás alapjai

A lombtrágyázás valamennyi növénykultúrában elterjedt tápelem-utánpótlási technika. Bár minden termelő hallott ...