A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Szervestrágya-szóró és pótkocsi egyben

Hírek - 2019.06.23

Kisebb családi gazdaságoknak való szervestrágya-szóróval jelentkezett az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon 
a Strautmann Gépgyártó Hungária Kft.

Szervestrágya-szóró és pótkocsi egyben


A CS 95 típusjelzésű eszköz kiváló választás lehet a 100-150 szarvasmarhával (és hozzá való földterülettel) rendelkező gazdálkodók számára. 
A gyártócég ehhez optimalizálta – funkcionalitását és árát tekintve – a 9,5 köbméter kapacitású, 6,5 tonna terhelhetőségű gépet, amely a hátul lévő, függőleges, négy tépőhengeres szórómű révén 6-8 méteres szórásszélességre képes. A vonóerőigénye minimális, egy 80 LE-s traktorral teljesen megrakodva is működtethető.

A Strautmann CS 95 úgy lett megalkotva, hogy termény és siló szállítására is alkalmas legyen. Ehhez nem szükséges különösebb átalakítás, hiszen a teljes oldalfala lenyitható, így csupán 
a szervestrágya-szórást végző hátsó szóróművet kell lecsatolni, és máris egy lehordólánccal ellátott pótkocsi válik belőle. Létezik kisebbik testvére is, a CS 75-ös modell 7,5 köbméteres, illetve 5,5 tonna terhelhetőségű. „A szervestrágya-szóró különlegessége, hogy a fejlesztésben, a konstrukció kialakításában magyar kollégák is részt vettek – emelte ki Keller Károly értékesítési igazgató. – Az alváz, valamint a plató a lehordólánccal és a teljes mechanikával együtt idehaza készül, majd összeszerelés után Németországban kerül összeépítésre, festésre, végszerelésre.”

Szerző: AgrárUnió

Címkék: pótkocsi, Strautmann, szervestrágya szóró