A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Új alternatíva a levéltetvek elleni védelemben!

Hírek - 2019.04.24

A kertészeti termesztés során az egyik legfontosabb feladat a rovarkártevők elleni megfelelő védekezés. A védekezés időzítése, annak hatékonysága nagyon fontos gazdaságossági tényező lehet.

Új alternatíva a levéltetvek elleni védelemben!


A levéltetvek észrevétele viszonylag könnyű, a kifejlett egyedek 1-2 mm-es nagyságúak, gyakran szárnyakkal rendelkeznek és szívogatásuk nyomán a levelek torzulnak, színeződnek, feketednek, sok esetben a termés piacképtelenné, fogyaszthatatlanná válik. Mindemellett a levéltetvek, mint vírusvektorok másodlagos fertőzéseket is okozhatnak az állományokban, ezért fontos a velük szemben történő nagyon gyors fellépés.

A levéltetvek elleni védekezésre jelenleg számos, különböző hatásmódú inszekticid áll rendelkezésre. Megfelelő használatukkal eredményesen vehetjük fel a harcot ellenük, ugyanakkor azonban számos kompromisszumot is kötnünk kell. Figyelemmel kell lenni a munkaegészségügyi várakozási és az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására, valamint a különböző hatásmódú szerek kombinálására is. Mindenki számára közismert, hogy egyes növénykultúrák esetében a hatóanyag kivonások miatt egyre szűkülő a választék, ami jelentős mértékben ronthatja a rovarkártevők elleni védekezés hatékonyságát. Napjainkban egyre nagyobb mértékű probléma a kártevők rovarölőkkel szemben kialakuló rezisztenciája is.

Ezekre a kihívásokra ad megoldást egy új, innovatív, környezetbarát technológiai elem, a NanoTac EC készítményünk.

Mi is a NanoTac EC, és mi biztosítja kivételes hatékonyságát?

Nano Tac ECA NanoTac EC a hagyományos rovarölő szerek mellett kínál egy biztonságos alternatívát a kártevőkkel szembeni védelemben. Működése az ICB Pharma által szabadalmazott, kizárólag fizikai hatáson alapuló technológiájának köszönhető. Az IPNS szabadalom (Háromdimenziós lmmobilizáló Polimerikus Háló Szerkezet) egy vékony, ragacsos polimer hálószerkezetet hoz létre a lepermetezett kártevő testfelületén. A kipermetezett folyadék a felszáradást követően azonnal immobilizálja, mozgásképtelenné teszi a kártevőket, meggátolja a további szívogatást, így gyorsan (80-85%-os hatékonysággal) elpusztítja azokat. A növényen keletkezett vékony bevonat teljesen környezetbarát és 1-2 nappal a kezelést követően eltűnik a növényről. Más növényvédő szerek, lombtrágyák hatékonyságára, a növényre nincs hatással. A NanoTac EC használata kiválóan alkalmas rezisztenciatörésre, önmagában és rovarölő szerrel együtt is kijuttatható. A kezelések hatékonysága nagyban függ a permetezési technikától, a maximális hatás csak tökéletes fedettség elérésével biztosított.

Felhasználási javaslat: a termék csomagolásán feltüntetett módon és dózisban.  

 

 
 
 
 
 
 

Címkék: levéltetű, védekezés, rovarölő szer, rovarkártevők, Malagrow, NanoTac EC