A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX
AgroMashExpo

Még mindig van idő dönteni! Tegyél egy jó lépést a jövőd felé! Február 17-ig még jelentkezhetsz felsőoktatásba!

Hírek - 2019.02.15

Két nappal tovább, azaz február 17-én éjfélig nyújthatók be a felsőoktatási felvételi eljárásra a jelentkezések a 2019. szeptemberben induló képzésekre. Felsőoktatásban szeretnél tovább tanulni, de még nem sikerült eldöntened hová is jelentkezz figyelmedbe ajánljuk a Széchenyi István Egyetem képzéseit!

Még mindig van idő dönteni! Tegyél egy jó lépést a jövőd felé! Február 17-ig még jelentkezhetsz felsőoktatásba!


Vidékfejlesztési Agrármérnöki Alapképzési Szak BSc : 

Ezen a szakon végzettek sokféle foglalkozást választhatnak, mivel képesek az agrártermeléssel, szolgáltatással, szaktanácsadással összefüggő menedzsment feladatok ellátására, rendelkeznek a vidékfejlesztési programok tervezéséhez, lebonyolításához szükséges szakismeretekkel.

Mezőgazdasági Mérnöki Alapképzési Szak BSc:

A Mezőgazdasági Mérnöki Alapképzési Szak olyan mérnökök képzését biztosítja, akik mind az állattenyésztés, mind pedig a növénytermesztés területén alapismereteket szereznek, valamint üzemszervezési és élelmiszeripari alapismeretek szintén elsajátítanak.

Élelmiszermérnöki Alapképzési Szak BSc:

A képzés célja olyan ismeretanyag átadása, ami kiterjed az élelmiszerek előállítása, feldolgozása és tartósítása valamint a minőségbiztosítási rendszerek mkiépítésének témaköreire. A képzett mérnökök megalapozott ismeretekkel rendelkeznek az MSc képzésbe történő továbblépéshez.

Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Gépészmérnöki alapképzési szak BSc:

A szakon végzettek képesek mérnöki tevékenységet folytatni minden műszaki területen (a mezőgazdaság és élelmiszeriparon kívül is): a fejlesztéstől, üzemeltetésen keresztül az értékesítésig. A képzés előnye, hogy ezt a szakot választók a műszaki alapozó tantárgyakat a Széchenyi István Egyetem minden műszaki szakán tanuló társaikkal együtt hallgatják.

Agrármérnöki Osztatlan (10 féléves) MSc:

Az újra bevezetett "klasszikus" agrármérnök képzés komplex tudás megszerzését teszi lehetővé: több évtizedes hagyományokon alapuló alapozó oktatási szerkezetben. Ugyanakkor a tanterve korszerű ismeretek is bekerültek, úgymint térinformatika, vagy precíziós gazdálkodás. A végzettek az agrárium minden területén képesek lesznek magas szintű mérnöki munka, döntéshozatal és felelős gazdálkodás végzésére.

Ménesgazda FOSZK:

Ménesgazda – a lovak és lovas tevékenységek szakértője aki ménesekben, lovasiskolákban, sport- és kiképző ,istállókban, sőt a turizmus, rekreáció és az egészségügy, vagy éppen az ipar, kereskedelem és szolgáltatás kapcsolódó területein is el tud helyezkedni.

Mezőgazdasági FOSZK:

Alap felsőfokú mezőgazdasági ismeretek megszerzését biztosítja. A végzettek középvezetői szintű feladatok megoldásához kapnak képzettséget, valamint erős alapokat szerezhetnek további (pl. BSc) tanulmányaik megkezdéséhez.

További információk: https://mek.sze.hu/kezdolap


Címkék: képzések, felsőoktatás, Széchenyi István Egyetem