A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Tavaly is zöldellt a Krone, tizedével növelte bevételeit

Hírek - 2019.01.07

A mezőgép-forgalmazás eredményessége több év távlatában „hullámvasutazásnak” tűnik, de most éppen a csúcson halad a „szerelvény”. A közelmúltban a zöldsor-gépeiről ismert Krone számolt be kiemelkedő, 10 százalékot meghaladó bevétel-növekedésről.

Tavaly is zöldellt a Krone, tizedével növelte bevételeit


Újabb rekordesztendőt könyvelhetett el a mezőgazdasági gépeket, illetve haszonjárműveket és jármű-részegységeket gyártó Krone Group. A német vállalatcsoport a július 31-én zárult gazdasági évben 2,1 milliárd eurós forgalmat ért el, szemben a korábbi 1,9 milliárddal. Odahaza – Németországban – közel 583 millió eurós bevételre tett szert, ami 13 százalékos emelkedést jelent. Az eladások harmadát a mezőgépek tették ki. A Krone elégedett lehet a külföldi piacokkal is, hiszen ott közel 171 millió eurós (12,4 százalékos) bővülést könyvelhettek el egy év alatt.

A mezőgazdasági részleg (Krone Agriculture) bevételeinek 11,4 százaléka a kelet-európai térségből származott (szemben a korábbi 9,9 százalékkal), Észak-Amerika azonban érzékelhető visszaesést mutatott a maga 11,9 százalékával (egy esztendeje ez 15,4 százalék volt). A mezőgazdasági részleg mindezzel együtt 10,2 százalékos bővülésnek örülhetett tavaly, így meghaladta a 642 millió eurós bevételt.

A Krone folyamatosan fejleszti meglévő termékeit, illetve új gépeket is rendszeresen piacra dob. Az elmúlt esztendőben a Premos mobil pelletáló frissített változata érkezett meg a gazdákhoz, valamint a BiG X 1180 önjáró silózó, amely a maga 1156 lóerejével a világ legnagyobb teljesítményű mezőgépe.

Csoportszinten a vállalat jelenleg csaknem 4900 embert foglalkoztat, ez 400-zal több, mint a megelőző évben. A növekedés egyrészt a termelésbővülésből, másrészt a kereskedelmi hálózat kiterjesztéséből származik. A mezőgazdasági részleg 2063 dolgozót alkalmaz. Az elmúlt gazdasági évben a cégcsoport 67 millió eurót költött befektetésekre, ebből 40 milliót az alsó-szászországi Werltében lévő festőüzem kialakítása vitt el.Szerző: AgrárUnió

Címkék: mezőgépgyártás, Krone, rekord, zöldsor-gépek, forgalom