kolbász

Színes húsok: enni vagy nem enni?

Zöld kolbászt már mindenki látott, de aligha volt kedve bele is kóstolni. Amerikában viszont új trend hódít, a húszas-harmincas korosztály kifejezetten az alacsonyabb hústartalmú, zöldségekkel teletömött élelmiszereket tartja szexinek.

Az amerikai Cara Nicoletti a családi megélhetést jelentő hentesüzletben nőtt fel. Mára jól ismert tévés személyiséggé és szakácskönyvszerzővé vált, ám a gyökereitől sem szakadt el teljesen. Az ukrán felmenőkkel is rendelkező nő mára lényegében vegetáriánussá vált, ezért az általa készített kolbászok – természetesen a hús mellett – jelentős adag zöldséget és fűszert tartalmaznak.

A szivárvány minden színében pompázó hentesáruk sok ember számára nem tűnnek túl ínycsiklandónak, ám Cara Nicoletti jól ráérzett arra, hogy a mai húszas-harmincas korosztály többet, mást vár el egy efféle terméktől. Legyen szexi, egészséges és mellette persze finom, a vevők pedig tódulnak a ritkaságszámba menő kolbászokért.

A vörös színt a cékla adja a húsnak, a zöldet általában a spenót, de készítőjük elsősorban az ételek jó ízét tartja szem előtt, nem pedig azt, hogy jól nézzenek ki – írja riportjában a Modern Farmer. Cara célja az, hogy az emberek a tradicionális húsételek fogyasztása közben is egyre több zöldséget egyenek, így tegyék fenntarthatóvá a globális állattenyésztést. A kolbászaiban 50 százaléknál is alacsonyabb a hústartalom, ám emiatt még senki sem panaszkodott.

Forrás: szantoveto.blog.hu, Fotó: Cara Nicoletti

Tags: zöldség, állattenyésztés, húsipar, fenntarthatóság, vegetarianizmus

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom