Hirdetés
Több ezer turista tarolta le a napraforgótáblákat

Több ezer turista tarolta le a napraforgótáblákat

Hírek - 2018.08.07

Némi pluszbevételt remélt egy kanadai gazdaság a napraforgói turistalátványossággá változtatásától. A mohóság aztán megbosszulta magát, mert kezelhetetlen nagyságú tömeg lepte el a táblákat.

Egy kanadai farm azzal akart hírverést csapni magának, hogy szabad bejárást engedett a virágzó napraforgótábláihoz. Még parkolóhelyeket is létesített azok számára, akik gyönyörködni akartak a szépen fejlett növényekben, esetleg megkapó hátteret szerettek volna egy-egy szelfijükhöz. Mivel személyenként 7,5 dolláros belépődíjat szedtek, a gazdaság némi pluszbevételre is számított az akcióból.

Az Ontario tartományban lévő farmnak azonban a közelmúltban el kellett zárnia a tábláit, sőt ehhez még rendőri segítséget is kellett hívnia. A szépséges helyre ugyanis flash mob-ot (villámcsődületet) hirdettek, ezért az egyik hétvége folyamán 7 ezer autó árasztotta el a területet. A tulajdonosok képtelenek voltak átlátni és uralni a helyzetet, ezért lett szükség a hatóság beavatkozására.

A meghívott (de aztán hívatlanná vált) turisták így is jelentős kárt okoztak a napraforgóban, amelyet természetesen azért termesztettek, hogy levágják és terményként értékesítsék. Az eseten okulva a farm levette a fotózási lehetőséget az étlapról, ám a madarak etetésére való magvak és más termékek árusítását ezután is folytatja.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: növénytermesztés, napraforgó, Kanada, károkozás, turizmus 
Friss hírek
Kiemelt hírek