A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

A LEMKEN készíti a legnagyobb rövidtárcsát Gigant Heliodor eszközhordozó 16 méter munkaszélességgel

Hírek - 2017.09.11

A Lemken 2,5 métertől 7 méteres munkaszélességig kínálja az új Heliodor 9 tárcsacsalád gépeit a kis-közepes gazdaságok számára, míg 9-16 méteres munkaszélességben Gigant eszközhordozóval kiegészítve a nagyüzemek számára nyújt optimális megoldást.

A LEMKEN készíti a legnagyobb rövidtárcsát Gigant Heliodor eszközhordozó 16 méter munkaszélességgel


Ezzel a 16 méteres munkaszélességű változattala Lemkena világ legnagyobb rövidtárcsáját gyártja. Az óránkénti akár 25 hektáros területteljesítményével a Heliodor 9 a Gigant 12 S eszközhordozó rendszerrel kombinálva óriási hatékonyságot biztosít. A Heliodor 9 bevezetésével a tárcsák átmérője 510 mm-re nőtt. Ez a tárcsák nagyobb hasznos élettartamát és 14 cm-es munkamélységet tesz lehetővé.

Az új Heliodor Gigant vonószemmel kapcsolódik a traktor vonószerkezetéhez. A Heliodor 9 2 db 4 méteres tagja, melyek együtt a 8 méteres egységet alkotják, a Gigant eszközhordozó két hárompontjára vannak felkapcsolva. Az önszintező alsó függesztés biztosítja, hogy a két 8 méteres tag függetlenül tudjon a talajfelszínhez igazodni. A mind a négy 4 méteres tag önszintező felfüggesztése optimális beállítást eredményez a munkagép teljes munkaszélességében és állandóan pontos mélységhatárolást eredményez még egyenetlen talajviszonyok esetén is.

A hárompont-függesztések kettős működésű vezérlőszelepekhez csatlakoznak melyek biztosítják a tömeg átterhelését az eszközhordozóról a Heliodor tagokra, különösen kötött talajok esetén. Ennek eredményeként a Heliodor állandóan optimális munkaminőséget nyújt, a nagy munkaszélesség ellenére is. A ballonos, 800 mm széles gumiabroncsok minimálisra csökkentik a talaj tömörödését, és a kompakt szállítási méretekkel (3,50 méteres szélesség, 4 méteres magasság) együtt hozzájárulnak a Gigant Heliodor jó szállítási tulajdonságaihoz.

 Videó


Címkék: rövidtárcsa, Lemken, Heliodor, Gigant , vonószerkezet, munkaszélesség

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...