TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
SAATEN-UNION: ÚJ TÁVLATOK A SZÓJATERMESZTÉSBEN

SAATEN-UNION: ÚJ TÁVLATOK A SZÓJATERMESZTÉSBEN

Hírek - 2017.02.27

A zöldítési és a fehérjeprogramokhoz illeszkedő, jövedelmező szójatermesztés csak a termőhelyi adottságoknak megfelelő fajták használatával valósítható meg. A köztermesztésben alkalmazott korszerű fajtákkal hektáronként 3–4 tonnás vagy akár ennél magasabb termések is elérhetők az üzemi gyakorlatban.

A biztonságos szójatermesztés szempontjából azonban nemcsak a megfelelő fajta, hanem az ellenőrzött minőségű, fémzárolt vetőmag használata is kiemelt jelentőségű. A SAATEN-UNION európai viszonylatban is számottevően növekvő területen szerzett jó tapasztalatokat, egyszerre több szójafajtával. A kedvező eredményekre alapozva hazai viszonyok közé is ajánljuk a termesztési körülményekhez jól adaptálható, eltérő érésidejű fajtáinkat. Szuperkorai szójafajtánk, az ADSOY az ország egész területén – akár az északi megyékben is – jövedelmező és megbízható megoldást nyújt. A szuperkorai fajták további előnye, hogy a hagyományos kalászosokon túl a hibridbúzát termesztők vetésforgójában is a kiváló, korai elővetemény lehetőségét kínálják. ORION és PEDRO fajtáink gabona- és precíziós vetőgéppel vetve is jó ütemben fejlődő állományokat képeznek. Az eltérő sortávval megvalósított technológiákban jól szerepelnek, bármelyikre alkalmas típusok. Habitusukból eredően még a 75 centiméteres sortávú vetésekben is szépen fejlődnek, jól kompenzálnak.

suszoja

A SAATEN-UNION szójafajtái gombaölő szerrel és oltóanyaggal csávázva, 3 millió magot tartalmazó MaxiPack kiszerelésben kerülnek forgalomba.

Blum Zoltán
ügyvezető igazgató
SAATEN-UNION Hungária Kft.
www.saaten-union.hu

A SAATEN-UNION tavaszi vetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

 

 

 

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Meghosszabbították Ukrajna kereskedelmi támogatását, ...

Továbbra is jöhet ukrán gabona Magyarországra, az Európai Parlament kereskedelmi bizottsága április 9-én kedden ...