
A sikeres mezőgazdaság alapja a fenntartható élelmiszeripar
Hírek - 2024.10.10
Magyarországon a mezőgazdaságnak mindig is erős kultúrája volt, mára pedig azok tudnak sikeres mezőgazdasági országok lenni, ahol sikeres az élelmiszeripar is – mondta Nobilis Márton a Clever Food kiállítás megnyitóján szerdán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
A végtermék az egyik legfontosabb része az élelmiszeriparnak, ezért is fontos, hogy a kormányzat úgy gondolkodik az élelmiszeriparról, hogy azt támogatni kell – mutatott rá Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára. Hozzátette, figyelnünk kell a környezetünk megóvására, valamint arra, hogy a legkevesebb ételmaradék kerüljön a kukába.
Nobilis Márton emlékeztetett, hogy a magyar kormány és a Nébih az Európai Unióban az elsők között kezdett el ezzel a témával foglalkozni. 2016-ban a „Maradék nélkül” program is bevezetésre került, aminek köszönhetően 27 százalékkal csökkent Magyarországon a kidobott élelmiszerek mennyisége.
Az államtitkár méltatta a szervezőket a Clever Food kiállítással kapcsolatban. Szavai szerint olyan modern kiállítás valósult meg, amely a világon bárhol megállja a helyét. Hangsúlyozta, van okunk a büszkeségre, hiszen ebben a témában elől járunk az Európai Unióban.
Forrás: AM Sajtóiroda, Fotó: Fekete István
Címkék: élelmiszeripar
Talajhigiénia, aszálykezelés a HORSCH gépeivel – Különféle ...

XIV. Sumiversitas – a hagyomány kötelez

Növényvédőszer-maradványok élelmiszerekben: Mi a helyzet az ...

Jövőkép és válaszút a hazai búzapiacon

Nem egymástól független Jedi lovagok, hanem igazi csapat ...

A napraforgó helyzet

Madárinfluenza és száj- és körömfájás: Felértékelődik a ...

Martonvásári Kalászos Szakmai Nap és Fajtabemutató!

A kukorica ára 22 százalékkal magasabb, mint egy éve

A hazai és az import szamóca ára is emelkedett