TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeb és a NAK

Zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeb és a NAK

Hírek - 2024.07.08

Az elmúlt 10 év eredményeit összefoglaló zöldség-gyümölcs ágazati bulletint készített a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A kiadvány célja bemutatni a zöldség-gyümölcs termelés fejlődési tendenciáit, a legfontosabb termelési és külkereskedelmi statisztikákat, a jövőbeni versenyesélyeket, valamint fejlődési lehetőségeket és korlátokat.

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében elkészült a 2013-2022 közötti időszakot felölelő zöldség-gyümölcs ágazati bulletin.

A legfontosabb termelési és külkereskedelmi statisztikák

Amint az ezt hírül adó NAK-sajtóközleményben áll, a kiadvány hasznos információkat tartalmaz a termelők, feldolgozók, kereskedők, TÉSZ-ek, háttéripari cégek, valamint a szakpolitikai döntéshozók, tudományos és kutatási szférában dolgozók, illetve az ágazat közvetett szereplői számára.

A cél az volt, hogy egy átfogó kiadvány formájában áttekintsék a zöldség-gyümölcs termelés és a hozzá kapcsolódó feldolgozóipar elmúlt tíz évét: az ágazat fejlődési tendenciáit, a legfontosabb termelési és külkereskedelmi statisztikákat, a jövőbeni versenyesélyeket, valamint fejlődési lehetőségeket és korlátokat.

A hazai feldolgozóipar alakulása

A kiadvány bemutatja az elmúlt évtizedekre jellemző klimatikus változásokat, kitér a legfontosabb hazai zöldség- és gyümölcskultúrák, valamint a gombatermesztés alakulására és piaci tendenciáira, továbbá röviden elemzi a hazai zöldség-gyümölcságazatban működő TÉSZ-ek − mint az ágazat piacra jutásának kulcsfontosságú tényezője helyzetét −, valamint a hazai feldolgozóipar alakulását. Minden egyes szakágazat bemutatása meghatározó ágazati szereplők véleményén alapszik, így törekedtek az ágazati történések leginkább életszerű visszaadására.

Minden évben megjelenik

E rendhagyónak is nevezhető kiadványt követően a NAK és a FruitVeB minden évben megjelenik ágazati bulletinnel, melyben következetesen az előző év ágazati és piaci folyamatait veszik számba – áll a sajtóközleményben. – A NAK és a FruitVeB bízik benne, hogy az ágazat minden szereplője haszonnal forgatja kiadványukat, és az ebben foglaltak nem csak szakmai feltöltődést, hanem a szakmai és az üzleti döntésekbe is beépíthető ismeretanyagot jelentenek. A kiadvány az alábbi linkekről tölthető le:
ttps://fruitveb.hu/megjelent-a-fruitveb-nak-bulletin-2013-2022-agazati-jelentes/

https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok/7712-fruitveb-nak-bulletin-2013-2022-agazati-jelentes

Címkék: zöldség, gyümölcs, fruitveb, nak
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Csak precízen!

A preciziós gazdálkodás térhódítása az utóbbi időben egyre nagyobb léptékűvé vált, mely köszönhető az ezen ...