TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 81.166,83 Ft (tonna)
Napraforgómag: 222.800,79 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.053,99 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 75.538,85 Ft (tonna)
Repcemag: 203.408,01 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.881,91 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 628 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 413,30
USD: 401,26
CHF: 439,30
GBP: 493,67
Hirdetés
Szezonnyitásra érkeznek az új címkékkel a füredi borok

Szezonnyitásra érkeznek az új címkékkel a füredi borok

Hírek - 2024.05.15

A balatoni lét hangulatát megragadó címkéket kaptak a Villa Gyetvai Borbirtok legkönnyedebb borai. A balatonfüredi pincészet az üde fehérborokból álló sort idén először egy Rosso névre hallgató, a nyárhoz passzoló reduktív vörösborral egészítette ki, amelyek a szezonkezdet előtt debütálnak. 

„Egri születéssel, budapesti építész munkahellyel csak a Villa Gyetvai megalapításával váltam balatonivá. Úgyhogy engem még mindig különleges érzéssel tölt el, amikor az autópályáról lekanyarodva közeledek Füredhez, és először meglátom a tavat. Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A balatoni létnek ezt a mással össze nem hasonlítható atmoszféráját szeretnénk átadni új címkecsaládunkkal” – mesél motivációjáról Gyetvai Zsolt, a pincészet tulajdonosa.

Az elsősorban éttermekbe és borkereskedésekbe szánt Gasztro borcsaládot négy tétel alkotja. A közönségkedvenc Sauvignon Blanc, az egzotikusan illatos Fűszeres Tramini, a balatoni klasszikus Olaszrizling és az újonnan bemutatkozó, gyümölcsbomba Rosso reduktív vörösbor mind a 2023-as évjáratból származnak. 

Szezonnyitásra érkeznek az új címkékkel a füredi borok

A címkék megalkotásához a kiindulópontot a Balatonhoz sokáig szorosan tapadó képeslapok kultúrája jelentette. Ezekhez azonban nem a triviális oldal felől közelített Ördögh László art direktor és Eördögh Márta, Vida Zsófia dizájnerek, hanem a személyes üzeneteket tartalmazó hátlap felől, az ismert hullámvonal-motívum megidézésével. 

Szezonnyitásra érkeznek az új címkékkel a füredi borok

A címkék legfontosabb vizuális eleme emellett egy-egy monokróm fénykép lett. Olyan spontán hangulatfotókat kerestek, amelyeket bárki elkészíthet, aki a Balatonon időt tölt. Bár akkor és ott lehet, hogy nem tűnnek különlegesnek, ezek azok a képek, amelyeket évtizedek múlva is mosollyal az arcunkon nézünk újra. Mindez kiegészül a Villa Gyetvai boroknál fontos geometrikus képalkotással. Van, ahol a nap, van, ahol egy szőlőfürt bukkan fel formaként kortárs megfogalmazásban. 

Szezonnyitásra érkeznek az új címkékkel a füredi borok

„Élelmiszereknek és italoknak csomagolást tervezni kiváltság, hiszen itt garantált, hogy a látványvilágon túl a termék illatával, ízével, textúrájával egyesülve a fogyasztó több érzékszervére hatunk egyszerre. Azt szeretném, hogy amikor valaki ezt a bort hazaviszi, otthon kinyitja, és becsukja a szemét, egy pillanat alatt visszarepüljön egy balatoni árnyas teraszra vagy más, számára a Balatont jelentő helyszínre” – foglalja össze Ördögh László a 11 Red Dot díjas, többszörös RGB és kétszeres Apex első díjazott Graphasel stúdió art direktora.

Fotó: Kőrösi Tamás

Címkék: bor, pincészet, pincészet
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az új ProDrain csillagkerék optimalizálja a vízelvezetést

A Väderstad, a talajművelés, vetés és szemenkénti vetés területén a világ egyik vezető vállalata, bemutatja az ...