TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 609 Ft
Benzin ára: 612 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 386,3
USD: 356,69
CHF: 394,09
GBP: 449,89
Hirdetés
DLG Feldtage 2024 - Kiállítás új koncepcióval, széleskörű technikai programmal és újításokkal

DLG Feldtage 2024 - Kiállítás új koncepcióval, széleskörű technikai programmal és újításokkal

Hírek - 2024.02.05

2024. június 11-13.között kerül megrendezésre az Észak-Rajna-Vesztfáliai Erwitte-ben, (Németország) – a szántóföldi növénytermesztéssel kapcsolatos szakkiállítás, amely mottója „Növénytermesztés a dobozon kívül". A látogatók megismerhetik a jövőbe mutató technológiákat és koncepciókat, továbbá itt lesz a "FarmRobotix" platform ünnepélyes premierje is.

DLG Feldtage 2024 - Kiállítás új koncepcióval, széleskörű technikai programmal és újításokkal

Tobb mint 30 éves hagyomány

A kiállítás 1988 óta kerül megrendezésre, normál esetben kétévente. Szervezője a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) jelentős mértékben hozzájárul a mezőgazdaság és a mai élelmiszer-termelés és ellátás jövőjének alakításához, innovatív megoldásokat vonultat fel a növénytermesztés, növénynemesítés, növényvédelem, a trágya-kezelés, a mezőgazdasági gépek- és technológiák terén.

A rendezvény egy fontos találkozópont, szakmai eszmecsere-lehetőség nemzetközi szinten is.

A középpontban fenntarthatóság, a biológiai sokféleség megőrzése és az éghajlat-védelem egyensúlyának megteremtése áll, a terméshozamok növelésével együtt. A kiállítás azoknak szól, akik ki szeretnék próbálni az új gazdálkodási módszereket, szakítva a hagyományos gyakorlatokkal. 

Újdonság: DLG Plaza, a kapcsolatépítés és a gyakorlati ismeretszerzés központja

A mezőgazdasági szakemberek jelenleg olyan innovatív megoldásokat keresnek, amelyek megfelelnek a mezőgazdaság- és a jövő élelmiszerellátási rendszerének fejlesztésnek és kihívásoknak.

A DLG Feldtage-re már több mint 250 kiállító jelentkezett, hat hónappal a szabadtéri kiállítás kezdete előtt, ezért már most is nagy az érdeklődés a cégek között, a különféle megoldások megosztása iránt. A DLG Feldtage társszervezői az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Közlekedési Minisztériuma, a Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main AG (RWZ), Köln, és a Raiffeisen Waren GmbH, Kassel.

Témák és programok

A széleskörű szakmai programokhoz egy központi stand is tartozik, amely többek között a DLG kiterjedt mezőgazdasági munkáját mutatja be, az új DLG Plazában kap helyet.

A "DLG színpad" panelbeszélgetéseknek ad otthont az értéklánccal kapcsolatos témákban, az elsődleges termeléstől a feldolgozáson és a kereskedelmen át, a növényvédelem és a biogazdálkodás jövőjéig. A DLG Plazában vagy a szántóföldi kísérleti parcellákon a DLG Plaza különböző fórumain, az alternatív növényekről és a biológiai sokféleség támogatása mellett, a terméshozam-növelés és költséghatékonyság eléréséről szóló szakmai beszélgetések teszik teljessé a kínálatot. A DLG standján lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre és a továbbképzéssel kapcsolatos információk megszerzésére is.

A szakmai program, a növénytermesztés kihívásaival, a biológiai sokféleséggel és az úttörő technológiákkal kapcsolatos kérdésekre összpontosít, és olyan szakértői megbeszéléseket is tartalmaz, mint az "Olaj- és fehérjenövények", "Az időjárási kockázatok sikeres kezelése", "Rugalmas mezőgazdasági rendszerek", "Biogazdálkodás", "Fotovoltaika a szántóföldön" és "Talajvédelem".

A DLG Feldtage hagyományos részét képező, gyakorlati gépbemutatók szinte minden műveletre kiterjednek: a gyomirtástól kezdve, a gabonafélék és kukorica sorközművelő kultivátorokon át, a sekély talajművelő eszközökig bezárólag, beleértve a kultivátorokat és a sekély ekéket. Nem fognak hiányozni a többtartályos vetőgépek, a vetőmag és a műtrágya kombinált kijuttató gépei, a vegyszeres növényvédelem innovatív technológiái, a csúcstechnológiájú ásványi műtrágyaszórók sem.

Premier: a "FarmRobotix" platform

DLG Feldtage 2024 - Kiállítás új koncepcióval, széleskörű technikai programmal és újításokkal

A DLG Feldtage központi eseménye az új FarmRobotix platform bemutatása. A FarmRobotix egy nemzetközi platform, amely a mezőgazdasági szakemberek számára átfogó áttekintést nyújt a robotika, a mesterséges intelligencia (AI), az automatizálás és a növénytermesztésben alkalmazott digitális megoldások legújabb fejlesztéseiről. A FarmRobotix platformot a DLG azért alkotta meg, hogy a mezőgazdasági termelők, gyártók, start-up cégek és a mezőgazdasági robottechnológia beszállítói igényeinek megfelelően átfogó és gyakorlatias áttekintést nyújtson a mezőgazdasági robotikáról, amely segíti a mezőgazdasági üzemek számára a döntéshozatalt, és lendületet ad a termékfejlesztéshez.

A FarmRobotix a tudomány és a kutatás képviselőit, valamint fejlesztőmérnököket, befektetőket és kockázati tőkebefektetőket is vonzza, akik hálózatépítés, know-how átadás és innovatív technológiák felfedezése céljából érkeznek, elősegítve az üzleti kapcsolatok építését egy olyan feltörekvő iparágban, amely képes átalakítani a mezőgazdasági termelést. A DLG Feldtage rendezvényt követően a FarmRobotix továbbra is a DLG más vásárokon és rendezvényeken, mint például az EuroTier, az állattenyésztés vezető szakvásárán és az Agritechnica, a világ elsőszámú mezőgazdasági gépkiállításán, a know-how átadást és a kapcsolatépítés lehetőségét kínálja a látogatóknak. 

A kempingtől a glampingig

Az idei DLG Feldtage látogatói a kiállításon először közvetlenül a helyszínen állíthatnak fel sátrakat, ami várhatóan népszerű lesz a külföldi látogatók körében. A külön erre a célra kialakított terület számos lehetőséget kínál, beleértve a klasszikus sátorozást, a lakókocsiban vagy lakóautóban történő kempingezést és a luxus glampinget. A mezőgazdasági utazási partnerekkel együttműködve, a látogatók többnapos ottartózkodást foglalhatnak a DLG-Feldtage-re, a kiállítók felkeresésére.

Címkék: kiállítás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Öntözésfejlesztési pályázatok

Költségmegtakarítás, környezetvédelem, energiahatékonyság és fenntartható vízgazdálkodás