TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Fűszernövények hazai termesztését népszerűsíti a Corteva Agriscience támogatásával egy ráckevei női gazdálkodó

Fűszernövények hazai termesztését népszerűsíti a Corteva Agriscience támogatásával egy ráckevei női gazdálkodó

Hírek - 2023.12.20

Nagy Zsófia, a Corteva Agriscience globális mezőgazdasági vállalat TalentA 2021-22 oktatási és támogatási programjának nyertese Fűszer Arborétumot hozott létre, ahol maga termeszti a Magyarországon megtermelhető fűszernövények többségét, és megtanítja az embereket a fűszernövények otthoni termesztésére és feldolgozására.

Hirdetés

A Corteva Magyarországon második éve valósította meg a TalentA nemzetközi programot, amelynek célja a vidéki közösségek fejlődését szolgáló női gazdálkodók támogatása. A program célja az élelmezésbiztonság javítása a mezőgazdaságban dolgozó nők oktatási lehetőségeinek és a finanszírozáshoz való hozzáférésének növelésével.

Fűszernövények hazai termesztését népszerűsíti a Corteva Agriscience támogatásával egy ráckevei női gazdálkodóNagy Zsófia, a Fűszeres Lány márka alapítója, gyógynövényekre szakosodott kertészmérnök, 2 hektár francia tárkony, kert és üzem tulajdonosa Ráckevén. A mezőgazdaság iránti elkötelezettsége a családjától ered, akik takarmányozással és állattenyésztéssel foglalkoznak. Zsófia 2015 óta foglalkozik gyógynövénytermesztéssel, 2021-ben pedig a TalentA programban való részvétele és nyertes pályázata után a Corteva Agriscience támogatásából az ugyanebben az évben indított workshopok mellett a Fűszer Arborétum terveit is elkészítette. Az erős üzletfejlesztésre építve és a fenntarthatóságra összpontosítva a viszonteladókkal való együttműködése jelentősen megnőtt. Zsófia termékportfóliója is kiszélesedett és tovább bővült a kezdetekhez képest, jelenleg 20 féle terméke érhető el 3 féle csomagolásban.

"A Corteva egyedülálló, kifejezetten a női gazdálkodók számára kidolgozott TalentA programjának köszönhetően most helyszíni oktatással támogatom az embereket, és megtanítom őket fenntartható kertjük megteremtésére, biztosítva a friss, saját, helyben termesztett növényeket. Ugyanakkor munkámmal támogatom a hazai fűszer- és gyógynövények termesztésében és felhasználásában rejlő lehetőségek kiaknázását, közösséget teremtek, elősegítem a fenntarthatóságot és az élelmiszerbiztonságot, valamint az egészségmegőrzést a magasabb vitamin- és illóolaj-tartalmú termékek forgalmazásával és fogyasztásával" - mondta Nagy Zsófia.

Fűszernövények hazai termesztését népszerűsíti a Corteva Agriscience támogatásával egy ráckevei női gazdálkodó

"A Corteva számára nagyon fontos a fenntarthatóság, amely működésünk egyik sarokköve. TalentA programunkkal büszkén támogatjuk azokat a mezőgazdaságban dolgozó nőket, akik elkötelezettek a közösségük fejlesztése iránt" - mondta Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója.

A TalentA program második alkalommal idén októberben ért véget. A Corteva 2023-ban 3 gazdálkodó nőt támogatott, akik összesen 3,25 millió forint támogatást kaptak projektjeik megvalósításához.

Címkék: corteva agriscience
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

PÖTTINGER TEGOSEM – egy tartály, többféle géphez

A PÖTTINGER TEGOSEM tartálya, gépeik széles választékával kompatibilis. A TEGOSEM segítségével a talajművelés, a ...