TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

Hírek - 2023.08.03

A mulcsművelésre szakosodott német Köckerling gyár alapművelésre is alkalmas hidraulikus csukású nehéz szántóföldi kultivátora a VECTOR, mely 4,6 m-től 9 m-es munkaszélességig hat modellváltozatban érhető el.

A VECTOR a gyár szántóföldi kultivátorainak zászlóshajója. Ebben a gépcsaládban összpontosul a masszivitás, a komfortos kezelés és a páratlan intelligencia. Jellegüket tekintve a gépek vontatott kivitelűek. A vonórudak teleszkóposak, és akár ikerkerekes traktorokhoz is optimálisan beállíthatók, garantálva a lehető legjobb táblavégi fordulást.

A sorozat a piacon egyedülálló módon változtatható munkaszélességű. A 4,6 m szélesből 6,2, az 5,7-ből 8 és 7-ből 9 méteres gép építhető egy bővítőkeret segítségével. A keret gyorsan, praktikusan szerelhető, növelve mind a kultivátor, mind a gazdaság különböző teljesítményű traktorjainak kihasználtságát.

A kultivátorcsalád vontatási teljesítményigénye 50-80 LE méterenként a munkamélység és a talajviszonyok függvényében.

Vázmagassága 85 cm, amely garancia az eltömődésmentes munkavégzéshez. A gép négygerendelyes konstrukció. Kapái szériában dupla rugós biztosítású, merev száras kapák
27 cm-es osztástávolsággal. A biztosítás 550 kg-os terhelésnél old ki, de ha ez kevés lenne, opcióként rendelhető hidraulikus biztosítás is, aminél ez az érték 720 kg-ra növekszik. Ez utóbbi esetben a késszárak vastagsága 30 mm a széria 25 mm-el szemben. A hidraulikus biztosítás ezen felül kíméletesebben és kevésbé dinamikusan terheli a gép vázszerkezetét.

KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

A VECTOR 350 mm szélességű TOP-MIX szárnyas, késes művelőelemekkel van szerelve, melyekkel megvalósítható a teljes keresztmetszetű sekély tarlóhántás, de a késszárnyak levétele után az akár 30 cm-es mélységű alapművelés is. A 80 mm széles kopócsúcsok edzett keményfémből készültek, ezek a BETEK kapacsúcsok, melyek jellegzetessége, hogy teljes élettartamuk alatt megtartják hosszúságukat függetlenül a kopás mértékétől. Hasznos alternatíva az alapművelési feladatok esetén a 40 mm széles vésőkés, amely használata mellett jóval kisebb energiával tudjuk elvégezni a mélyítő jellegű művelési feladatokat.

A kapák munkáját laprugós bakhátbehúzó és simítósor követi, mely gondoskodik a tökéletes egyengetésről. Pozíciójuk, intenzitásuk állítható. Úgyszintén az egyengetést és a visszatömörítést segítik a hengerek előtt található rugós elmunkálók.

Mint minden KÖCKERLING gépen, itt is a már jól ismert 530 mm átmérőjű dupla STS (Soil To Soil) henger végzi a visszatömörítést. A kettős öntisztuló elrendezés a termőfölddel feltelt hengerekkel nedvesebb viszonyok közt is talajkímélő, eltömődésmentes lezárást eredményez. Száraz állapotok mellett pedig, amikor az „U” profilok nem tudnak megtelni földdel, inkább a rögtörő, aprító hatása kerül előtérbe. Az STS ún. kontúr kivitelben is rendelhető, amely egy billenőpont segítségével még kifinomultabb talajkövetést tesz lehetővé. A hengereket egy sor állítható, rugó előfeszítésű, 13 mm átmérőjű szalmaterítő fésű követi, melynek használata egyenletes talajfelszínt és kiváló szármaradvány-eloszlást eredményez.

KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

Mindegyik típus hidraulikus mélységszabályozással rendelkezik. A mélység szinkronban változik az első mélységhatároló kerekeknél és a hátsó hengereknél egyaránt egy mechanizmus segítségével. A beállított munkamélység egy skála segítségével a traktorfülkéből kontrollálható.

Ezen kívül az „EASY SHIFT” ISOBUS-os szabályozás is elérhető a gépekhez. A rendszer képes három előre beállított mélységben manuálisan, illetve előírástérkép alapján automatikusan, fokozatmentesen szabályozni a munkamélységet, ezzel illeszkedve a precíziós gazdálkodás eszközrendszerébe.

A hosszú élettartamot egy különleges megoldás szavatolja. A VECTOR valamennyi csuklópontja egy szorítóhüvelyes/kónuszos megoldással kapcsolódik a váz furataihoz, megakadályozva azok kopását. Ez a kialakítás a LOCK PIN fantázianévre hallgat.

A biztonságos közúti közlekedést a kétvezetékes légfékberendezés garantálja.

Növelve kultivátorunk kihasználtságát az opciós SPEED DRILL használatával egy menetben takaró- vagy köztes növény is kivethető. A 400 literes tartálykapacitással rendelkező mechanikus adagolású, pneumatikus magtovábbítású berendezés közvetlenül a pálcás elmunkálóhoz juttatja az aprómagvakat.

KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

Az opciós kínálat további lehetőségeket rejt magában. Az osztott BOXER tartály segítségével egy menetben elvégezhetjük a műtrágya-kijuttatást. Hatékony segítő lehet a VECTOR hígtrágya talajba injektálásához is, ebben az esetben a kapák mögé szerelt csövezést kell alkalmaznunk az opciós listából. A lejtőtárcsával gondtalanul tarthatjuk a nyomvonalat lejtős területeinken. A megfelelő kapcsolószerkezettel speciálisan a KÖCKERLING vontatott talajművelő gépeihez megtervezett PWA profilos hengert is használhatjuk a még jobb visszatömörítés érdekében.

A német gyártó feltette a koronát fejlesztéseire. A függesztett TRIO, valamint a vontatott QUADRO kultivátorok után teljessé vált a cég grubberkínálata, mégpedig a piac egyik leginnovatívabb, legrátermettebb kultivátorcsaládjának formájában.

VECTOR: amikor nincs más irány!

Kérjük, bővebb információkért keresse munkatársainkat!

KÖCKERLING VECTOR szántóföldi kultivátor

Címkék: köckerling, vector szántóföldi kultivátor, mulcsművelés, kite zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A fásításban tervezett fakitermeléseket július elsejétől a ...

2024. július 1-től a fásításban tervezett fakitermeléseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ...