TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 594 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 397,66
USD: 371,92
CHF: 416,86
GBP: 473,16
Hirdetés
Zavarják a legyek, szúnyogok?

Zavarják a legyek, szúnyogok?

Hírek - 2023.07.16

Zavarják a legyek, szúnyogok, és nem kívánja magát és családját vegyszerekkel megvédeni tőlük? Nincs más dolga, fogadjon be pár fecskepárt..

Az idei szezonban már elkésett erről, de ne adja fel,  jövőre ismét lesz lehetősége. Ime a kínálat, amelyből hazánkban választhat:

A füsti fecske (Hirundo rustica) régebben a leggyakoribb és legismertebb madaraink közé tartozott,  régi falusi porták, állattartó épületek kedvesen csicsergő madara volt

Nagyon jellemzőek hosszú szélső faroktollai. A legbizalmasabb fecskefaj, kötődik az emberhez. A farka mélyen villás. Épületeken költ. Vonuló, az európai állomány a telet Afrikában tölti. Szinte minden repülő rovart képes elejteni, melyek nem túl nagy méretűek.

A molnárfecske (Delichon urbica) szintén kötődik az emberi építményekhez, az állattartáshoz viszont nem. Fészkét a házak külső homlokzatára építi. Zömökebb alkatú, felül acélkék, alsó fele fehér, faroktollai rövidek, enyhén villásak, felülről nézve a farok tövén fehér folt látható.

A partifecske (Riparia riparia) állománya nagyon hektikusan alakul hazánkban. Eredeti fészkelőhelyei a folyók által kialakított függőleges partfalak, ezek mellett gyakran megtelepszik homokbányákban is. Barnás színezetű, alsó része fehér, a nyak környékén egy barna szalaggal.

Amire szükségük van

A sár hiánya i korlátozhatja a fecskék megtelepedését, mert a madarak nem találnak fészeképítő anyagot. Ezt pótolhatják a műfészkek, amelyeket csoportosan helyezzünk ki. Ez történhet eresz alá, de mi magunk is készíthetünk fölé esővédő féltetőt és így akár a falra is fel tudjuk tenni. Műfecskefészket magunk is készíthetünk gipszből, de készen is megvásárolhatjuk az MME boltjában.

A fészkelőhelyet fecskepelenkával célszerű kiegészíteni, hogy az ürülék ne szennyezzen, piszkítson össze mindent.
Forrás: Hobbikert.hu

Címkék: fecske
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Lótücsök ellen egyszerűen, hatékonyan: 6 kiváló tipp, hogyan ...

Lóbogár, lótetű, lótücsök – bár Magyarország egyes tájegységein más és más a nevük ezeknek a kártevőknek, ...