TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
A Corteva Agriscience megkapta az első, biostimulánsra vonatkozó USDA tanúsítványt

A Corteva Agriscience megkapta az első, biostimulánsra vonatkozó USDA tanúsítványt

Hírek - 2023.07.12

            INDIANAPOLIS, Amerikai Egyesült Államok, 2023. június 22. - A Corteva Agriscience bejelentette, hogy az Utrisha™ N mikroba alapú nitrogénmegkötő terméket az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma az USDA Process Verified Program (PVP) keretében minősítette.

Az USDA Process Verified jelzés biztosítja a gazdálkodókat arról, hogy az USDA által hitelesített minőségirányítási rendszerek és a Corteva által meghatározott konkrét folyamatpontok igazolják az Utrisha N minőségét, amelyet egyes piacokon BlueN™ néven is forgalmaznak. Az Utrisha N/BlueN az első biostimulátor, amely bekerült az USDA Agricultural Marketing Service Process Verified Programba.

"A Corteva azért kereste meg az USDA PVP-t, hogy növelje a mezőgazdasági termelők és az ipar elvárásait a biostimulánsokkal kapcsolatos ismeretekkel és átláthatósággal kapcsolatban. Az olyan programok, mint az USDA PVP, innovatív eszközöket kínálnak a gazdák biostimulánsainkba vetett bizalmának növeléséhez" - mondta Frederic Beudot, a Corteva Agriscience Biologicals üzletágának igazgatója. "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vezető szerepet töltsünk be a biológiai növényvédő szerek piacán, és olyan fenntartható megoldásokat kínáljunk a gazdálkodóknak, amelyek értéket és hatékonyságot biztosítanak a tevékenységük során."

A Symborg, a Corteva Agriscience vállalata és a mikrobiológiai technológiák szakértője, gyártja és csomagolja az Utrisha N-t; a Corteva forgalmazza a terméket világszerte.

Az igazolás megszerzéséhez az USDA Agricultural Marketing Service alapos auditot végzett a Corteva szigorú, a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 9000-es minőségirányítási szabványainak betartására vonatkozóan. Emellett a Corteva által meghatározott kritériumokat is auditálta. A szigorú szabványok kiterjednek a Symborg spanyolországi létesítményeiben történő termelésre és gyártásra, valamint az Egyesült Államokban található szántóföldeken elért hatékonyságra.

Az USDA által ellenőrzött konkrét pontok a következők:

  • A csomagolásban lévő baktérium megegyezik a címkén feltüntetett Methylobacterium symbioticum SB23 törzzsel.
  • A címkén feltüntetett baktériummennyiség igazolása.
  • A káros baktériumok és nehézfém-szennyezőanyagok az USDA által meghatározott határértékek alatti jelenlétének igazolása.
  • Annak megerősítése, hogy a baktérium képes a növényen megtelepedni és a kívánt előnyt biztosítani.

Corteva Agriscience

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) egy olyan tőzsdén jegyzett, globális mezőgazdasági vállalat, amely az iparág vezető innovációját, az ügyfélkapcsolatot és az operatív végrehajtást ötvözi, hogy nyereséges megoldásokat kínáljon a világ legégetőbb mezőgazdasági kihívásaira. A Corteva egyedülálló értékesítési stratégiája, valamint a vetőmagok, növényvédelmi és digitális termékek és szolgáltatások kiegyensúlyozott és globálisan változatos kínálata révén előnyös piaci preferenciákat teremt. A mezőgazdaság legelismertebb márkáival és a növekedés előmozdítására jól pozícionált technológiai kínálattal a vállalat elkötelezett a mezőgazdasági termelők termelékenységének maximalizálása mellett, miközben együttműködik az élelmiszer-ellátási rendszer érdekelt feleivel, és teljesíti ígéretét, hogy gazdagítja a termelők és a fogyasztók életét, biztosítva a fejlődést az elkövetkező generációk számára.

További információ a www.corteva.com oldalon található.

Kövesse a Cortevát a Facebookon, Instagramon, LinkedIn-en, Twitteren és YouTube-on.

2023. június 22.

™ ® A Corteva Agriscience és leányvállalatainak védjegyei.

Média kontakt:
David Sousa
Phone: +1 317-418-4672
Email: david.sousa@corteva.com
Címkék: corteva agriscience, mezőgazdaság, tőzsde
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A fásításban tervezett fakitermeléseket július elsejétől a ...

2024. július 1-től a fásításban tervezett fakitermeléseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ...