TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Mérés alapján megalapozottan dönthet

Mérés alapján megalapozottan dönthet

Hírek - 2023.06.27

Új szintre lépett az AXIÁL Kft. és a Dinamica Generale kapcsolata. A 2023 tavaszi megállapodás szerint a bajai székhelyű vállalat kizárólagosan forgalmazza hazánkban a Precision Feeding rendszeren túlmenően a Dinamica Generale mérlegrendszereit és a takarmányozást támogató megoldásait, valamint a hordozható NIR készülékeit.

A Dinamica Generale céget a 90-es évek elején alapította Andrea Ghiraldi, tulajdonos-ügyvezető. Székhelyük Észak-Olaszországban, Poggio Ruscoban található, 12.500 négyzetméteres gyártóüzemmel, automatizált raktárral, valamint adminisztrációval. Az elmúlt bő harminc évben töretlenül fejlődve, világszinten kulcsszereplőivé váltak a takarmány-előállítás, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és az orvosi műszerek szenzorai, érzékelői és elektronikus megoldásai gyártásában.

Az AXIÁL Kft. és a Dinamica Generale együttműködése nem újkeletű. A néhány éves partnerkapcsolat elején főként az RMH önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik NIR szenzorral támogatott Precision Feeding rendszerét kínálta az AXIÁL vásárlóinak, amely nagyon jól vizsgázott a gyakorlatban. Ez a rendszer a TMR komponensek etetőkocsiba bemarásakor NIR elemzéssel hasonlítja össze a mért szárazanyag tartalmat, illetve ha eltér a recept referencia-értékétől, beavatkozik a receptúrába, hogy a recept szerinti sz/a tartalom mindenképp bekerüljön a mixbe. A Precision Feeding rendszer lelke a Dinamica Generalenél fejlesztett EvoNIR szenzor, amely a spektroszkópia mérési alapelve szerint színkép-összehasonlítással képes a másodperc törtrésze alatt meghatározni a takarmányféleségek fehérje-, keményítő- vagy emészthető-rosttartalmát, sok más tulajdonság mellett.

Mérés alapján megalapozottan dönthet

A 2023 tavaszi megállapodás szerint kizárólagosan képviseljük a Precision Feeding rendszeren túlmenően a Dinamica Generale mérlegrendszereit és a takarmányozást támogató megoldásait, valamint hordozható NIR készülékeit.

Az etetőkocsikba szerelhető mérlegrendszerből szerepel a kínálatban a legegyszerűbb, csak össztömeget és résztömeget kijelző eszköz, de van 24 vagy 99 recept kezelésére képes DG500 vagy DG600 mérleg is. A nagy szarvasmarha telepeknek pedig a DG8000-IC mérleg jön szóba a DTM IC Cloud szoftveres támogatással. Ez utóbbi fontos ismérve, hogy webalapú, így nem szükséges hozzá fix számítógép, hiszen bármely mobileszközről azonnal elérhető, és ha van hozzá jogosultság, gyorsan és a világon bárhonnan módosíthatnak a receptúrán, vagy ránézhetnek a legfrissebb etetési tényadatokra is.

További elem a kínálatban az X-NIR kézi NIR készülék különböző takarmányféleségek és gabonák elemzését teszi lehetővé, másodpercek alatt megadva a nedvesség- (szárazanyag-tartalom), keményítő-, nyersfehérje-, ADF-, NDF-, hamu- és nyerszsír-tartalmat.

Mérés alapján megalapozottan dönthet

A spektroszkópia módszerét használó NIR egység és az adatokat feldolgozó számítógépes egység egyesül az X-NIR eszközben. Az eszköz alapkivitelében öt különböző takarmányféleség vagy gabonaféle vizsgálatára alkalmas, ami a felhasználók kérése szerint teljesen igényre szabható és legfeljebb egy időben tíz különböző anyag vizsgálható vele. A vizsgálható paraméterek a fent felsorolt hétfélén kívül tovább bővíthetők az igények szerint, egészen 32-ig.

Az X-NIR rögtön eredményt ad, ami azonnali beavatkozást tesz lehetővé, elkerülve több napos várakozást a laboreredményre.

További információt az eszközökkel kapcsolatban az AXIÁL Kft. alkatrészes üzletkötőitől, valamint a Dunántúlon és Borsod-Heves megyékben Delaval területi képviselőitől kaphat!
Forrás: AXIÁL Kft.

Címkék: axiál kft., dinamica generale, mérlegrendszer, takarmányozás
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Segítséget kapnak a gazdák a pocokinvázió elleni harcban

Az őszi csapadékos időjárás mellett a Nébih legutóbbi döntése is segítheti az ország egyre nagyobb területén ...