TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Nagy dobásra készül a JYSK, még a cipzárak is eltűnnek

Nagy dobásra készül a JYSK, még a cipzárak is eltűnnek

Hírek - 2023.05.13

Ambiciózus fenntarthatósági célokat fogalmazott meg JYSK: a dán kereskedelmi vállalat a stratégiája értelmében 2030-ig a felére csökkentené az áruházak, elosztóközpontok, irodák és vállalati autók fenntartásából és fűtéséből eredő abszolút üvegházhatásúgáz-kibocsátást.

Mindemellett vállalta azt is, hogy kiemelt figyelmet fog fordítani arra is, hogy a termelési folyamat során is mindent megtegyen a kevésbé környezetbarát alapanyagok használatának visszaszorítása érdekében. Ez azt jelenti, hogy éves szinten 3600 tonnányi szén-dioxidot kíván megtakarítani,

száműzik a cipzárakat és fogantyúkat is.

A műanyagmennyiségének csökkentése érdekében két éve a cég az összes műanyagcsomagolást kartondobozokra cserélte ágyneműin, amellyel éves szinten 27 millió plasztikzacskót takarít meg, és 475 tonna fosszilis tüzelőanyagból származó műanyag termelését kerülheti el.

A JYSK idén tavasszal még tovább lépett: WELLPUR szortimentjének minden ergonomikus párnája továbbfejlesztett csomagolással és gyártási technológiával került világszerte az áruházakba és az online piactérre.

A fejlesztéseknek köszönhetően évente hárommillió műanyag fogantyú válik feleslegessé, miután a JYSK a papírdobozok kartonjaiból alakít ki markolatot, és egymillió cipzárt cserél le textilzárra.  A cipzárak helyettesítése egy praktikus megoldás, hiszen a párna két részének egymásra hajtásával oldható meg a zárás. A csomagolásokon pedig az eddig használt műanyag fogantyúkat a papírdobozból kialakított fogó helyettesíti.

A JYSK 2006 óta tagja a fenttartható erdőgazdaságból származó fákat és papírokat minősítő Forest Stewardship Councilnak (FSC) és összes kerti fabútora ilyen tanúsítvánnyal rendelkezik. Az áruházlánc törekszik arra, hogy növelje ilyen termékei számát a kínálatában, és 2024 végére minden fából, kartonból vagy papírból készült termék FSC tanúsítvánnyal rendelkezik majd.

A Föld Napja alkalmából készített összeállításból az is kiderült, hogy a magyar üzletek mellett már Horvátország, Szlovákia és Szlovénia üzleteit is ellátó ecseri elosztóközpontnak is fontos szerep jut: a létesítmény beindításával a JYSK évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tud megspórolni, a tetőn pedig hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket.

(Fotó: Jysk Magyarország/Facebook)

Címkék: jysk, dán, bútorok, üvegházhatás, csökkentés, csomagolás, cipzár, fogantyú, magyarország
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ösvényen a hucul – Avagy egy kiváló fajta lehetőségei a ...

Készséges, biztonságos, szívós, szerény igényű, nyugodt idegrendszerű, kitartó. Mások szerint viszont makacs, ...