TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,06000
USD: 358,25000
CHF: 403,53000
GBP: 463,15000
Hirdetés
Precíz permetezés, könnyű kezelhetőség - NAVIGATOR BASE

Precíz permetezés, könnyű kezelhetőség - NAVIGATOR BASE

Gépszemle - 2024.02.26

A permetezés az a mezőgazdasági munka, ami akár évente többször is feladatot ró a gazdákra – hogy a folyamat tökéletesen hatékony legyen, a növényvédőszer mellett nagyon fontos az eszköz is, amivel a szereket kijuttatjuk.

A kis- és közepes méretű gazdaságok helyzete nem könnyű. Sem a financiális, sem a klimatikus környezet változásai nem abba az irányba tartanak, ami megkönnyítené az ágazat helyzetét. A Hardi azonban erre a szegmensre is koncentrál: a Navigator Base azoknak szól, akik kisebb területen is állandóságra, precizitásra és egyszerűsített működésre törekszenek. Kulcsszó a tartósság, aminek szem előtt tartásával a belépőszintű vontatott permetezőjük egyben kínálja mindazt, ami a hatékony munkát a 21. században definiálja.

Az 1957-ben Dániában alapított cég évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a mezőgazdaság szereplőivel, így a leszűrt igények és információk beépülnek a termékeikbe. Nem véletlen, hogy a funkcionalitás ennyire előkelő helyet képvisel a tervezési célok között – a mezőgazdaság kihívásai ugyan folyamatosan változnak, de a használhatóság konstansnak bizonyul a Hardi eszközök és kiegészítők esetében.

Precízió több méretben

A Delta Force megnevezés izgalmas áthallás egy szórókeret esetében. Az amerikai haderők ugyanígy hívott speciális osztaga is pont azokra a különleges bevetésekre való, ahol a hagyományos csapatok nem válnának be – ez a robusztus és megbízható keret sem a specifikációval hódít, hanem a célszerűségével nyeri a csatákat. A nagy teherbírású eszköz három méretben, 20, 21 és 24 méter munkaszélességgel is elérhető. Az integrált oldalirányú stabilizáció biztosítja az egyensúlyt és pontosságot, még akkor is, amikor az igénybevétel módja meghaladja a hétköznapi feladatokat.

A Hardi Navigator Base-hez illeszthető szórókeret fejlesztése során nem csak a jelenre, hanem a jövő mezőgazdasági követelményeire is koncentráltak. Kialakítása tökéletes irányítást enged nagy sebességnél is, sőt az utolsó szakasz kihajtása opcionális, azaz lehetővé teszi a kezelő számára, hogy különböző szélességben permetezzen. A Delta Force méretei ellenére kifejezetten kompakt, 2,55 m hosszúságúra csukható össze.

Precíz permetezés, könnyű kezelhetőség - NAVIGATOR BASE

A domb sem akadály

A hatékony ingafelfüggesztés a keretmozgásokat kontrollálja, míg az alacsony tömegközéppont a szórókeret tökéletes egyensúlyát biztosítja akár sík, akár dombokkal tarkított terepen. A munka megkezdéséhez, a testre szabásához csupán az inga és csillapítás paramétereit kell beállítani – az AntiYaw kilengéstompító rendszer, ami a központi keretszakasz és a szárnyak között fejti ki hatását, alapfelszereltség.

A Navigator Base egyik legizgalmasabb kiegészítője a ActiveSlant szórókeret-menedzsment: a funkció hasznos segítségként automatikusan beállítja a szöget a növényzethez vagy talajhoz, biztosítva az optimális permetfedést és csökkentve a keret károsodásának kockázatát.

Precíz permetezés, könnyű kezelhetőség - NAVIGATOR BASE

Előre tekinthetünk

Felkészült a jövőre? – kérdezik a gazdáktól a Hardinál. Az isobus technológián alapuló SmartCom olyan elektronikus vezérlőegység, amely az érzékeny és pontos folyadékszabályozásnak hála, gyorsabb permetezési sebességet tesz lehetővé akár nagyobb kijuttatási mennyiségnél is. A berendezés a felhőmegoldásokon keresztül online éri el a táblatérképeket és a releváns adatokat – a távdiagnosztika is hasznos segítség a mezőgazdaságban! A kiemelkedő követési pontosságot biztosító IntelliTrack rendszer annak érdekében dolgozik a gépen, hogy csak a szükséges helyekre jusson a permetből, spórolva az anyagon és védve a környezetet is.

Precíz permetezés, könnyű kezelhetőség - NAVIGATOR BASE

A TurboFiller vegyszerbekeverő lényege a nagy mennyiségű por állagú és folyékony növényvédőszer kezelése: kapacitása az elszívórendszer adta vákuum és a tartály fenekén forgó keverőtárcsa általi örvény összeadódó erejének köszönhető. A tisztító szórópisztoly alapfelszereltségként érkezik: segítségével a garat vagy a vegyszerflakon kimosása hatékonyan elvégezhető.

Precíz permetezés, könnyű kezelhetőség - NAVIGATOR BASE

A Navigator Base méretei és tudása okán ideális eszköz a feltörekvő gazdaságok számára, de remek segítség azoknak a mezőgazdasági vállalkozóknak is, akik reális, megbízható és költséghatékony megoldásokat keresnek minőségi kompromisszumok nélkül.

Műszaki adatok:

Tartály, névleges térfogat: 3800 / 4200 l
Szivattyú: 464-540
Öblítőtartály (l): 500
Tisztavizes tartály (l): 20
Magasság (m): 3,60
Teljes hossz (m): 7,20
Távolság a tengelyig (m): 5,30
Nyomtávszélesség (m): 1,80-2.25
Szállítási szélesség (m) *E 2.55 3.00
Hasmagasság (m) 0.80
Fordulási sugár 200 cm-es nyomtáv mellett (m): 6
Teljes tömeg üresen (kg): 3500
Teljes tömeg (kg) 11860 12160

Bővebb információ:
https://hardi.com/hu/sprayers/trailed/navigator-base

Forgalmazóink:

Agroázis Cégcsoport
https://szantofold.agroazis.hu/markak/hardi.html

Dorker Kft.
https://dorker.hu/gepek/hardiCímkék: hardi, permetező gép, navigator, delta force, permetezés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szántóföldi bemutató a szakmaiság jegyében

Szántóföldi bemutatóra invitálta gazdálkodó partnereit az FMC-Agro, ahol új fejlesztései és technológiái idei évi ...