A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

LEMKEN Solitair DT – könnyebb vontathatóság, nagyobb teljesítmény

Minimális vonóerő-ellenállás, beépített rövidtárcsa, kényelmes kezelés és egy nagy, osztott magtartály – ez az új LEMKEN Solitair DT vetőgép.

LEMKEN Solitair DT – könnyebb vontathatóság, nagyobb teljesítmény


Az első lépésben biztosítsa a megfelelő visszatömörítést, az új Solitair DT egy mellső gumikerekes tömörítőegységgel van felszerelve. A magágykészítés második lépéséhez a Solitair DT fel van szerelve egy viszonylag nagy, 465 mm átmérőjű homorú tárcsákkal szerelt rövidtárcsával, melyeket egyedi laprugós biztosítással láttak el. Ha a vetett sorok célzott visszatömörítése szükséges, a rövidtárcsa után egy trapéz tömörítőhenger kapcsolható.

A DT magtartály maximális űrtartalma 5.100 liter, és osztott magtartályos kivitelű. Az osztott magtartály lehetővé teszi a Solitair DT esetén a műtrágyázással kombinált vetést, vagy különböző vetőmagok vetését. Két változat érhető el: a kevert kijuttatású változat esetén a műtrágya és a vetőmag ugyanabba a magárokba kerül, míg az elkülönített kijuttatású változat a vetési mélység alá juttatja ki a műtrágyát, az erre a célra szolgáló duplatárcsás csoroszlyák révén. A vetőgép terveink szerint az őszi szezonban debütálhat Magyarországon.

A Solitair vetőrendszerének „szívét” egyedi elektromos hajtású, műtrágyának ellenálló adagolók képezik, melyek mindegyike egy külön elosztót lát el vetőmaggal. A magadagoló kerekek magadagoló kerék készletekbe vannak kombinálva, ami szükségtelenné teszi a magadagoló kerekek be- és kikapcsolását. A magadagoló kerék készletek szerszám nélkül cserélhetőek. A Solitair DT vetőgépre szerelt vetőegységen a bevált, paralelogramma-vezetésű OptiDisc duplatárcsás csoroszlyák találhatóak

lemkenhirdetes


Címkék: rövidtárcsa, vetőgép, Lemken, Solitair DT