A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

A brazilok nem viccelnek: 49/61 soros önjáró vetőgép (+videóval)

Hibrid hajtású önjáró vetőgépet alkotott a brazil Jacto gyártóvállalat. Az Uniport Planter 500 névre keresztelt masina óránként akár 22 hektáros területteljesítményre képes, 10 km/h munkasebesség mellett.

A brazilok nem viccelnek: 49/61 soros önjáró vetőgép (+videóval)


A vetőgép a szorgos munka közben 95 százalékkal jobb energiahatékonysággal működik a hagyományos eszközöknél. Egyelőre csak néhány „kiválasztott” brazil gazdálkodó használhatja, ezért a Jacto nem is árulta el az – alighanem borsos – vételárat. Az Uniport Planter 500 az integrált GPS rendszer segítségével képes azonosítani a táblavégeket, és automatikusan kiemelni a vetőkocsikat. Mindez csökkenti a fogyasztást, és a kezelői hibalehetőségeket is redukálja.

A vetőgép okos kipörgésgátlója megengedi a kerekek független működését, ezáltal folyamatosan maximálni képes a talajra átvitt nyomatékot, ami szintén a hatékonyságot növeli. A masina 49 vagy 61 sor egyidejű vetésére alkalmas, és ehhez igazodik a hatalmas, 8700 literes tartály is, amely központi töltőnyílással rendelkezik a magok és a műtrágya számára.

A gép szélessége nyitott állapotban eléri a 30 métert, ezért a vetőkocsik 5 szekcióba rendezve helyezkednek el rajta. Ezáltal kiváló a talajkövetésük, hiszen 22 fokos kitérésre képesek. Csukott állapotban a teljes gépszélesség 320 cm. Az Uniport Planter 500 meghajtásáról 470 LE-s dízelmotor, valamint elektromos generátor gondoskodik.


;feature=emb_logo">

;feature=emb_logo

   


Címkék: vetőgép, hibrid, Brazília, önjáró, Jacto