A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Nagyágyú a vetőgéppiacon: Amazone Precea (+videó)

Erős kihívót kapnak a Magyarországon forgalmazott, prémium minőségű szemenkénti vetőgépek, hiszen az Amazone is előrukkol Precea nevű termékével az Agritechnica kiállításon.

Nagyágyú a vetőgéppiacon: Amazone Precea (+videó)


Precíziós szemenkénti vetőgépet mutat be az Amazone a hannoveri Agritechnica kiállításon. A Precea gyors, pontos, felhasználóbarát, így méltó vetélytársa lehet az itthon használt prémium munkagépeknek. Két változatban érhető majd el, a merev vázas Precea 3000 mellett a teleszkópos Precea 4500-2 modell kerül hamarosan piacra. Az új termékek a német gyár kínálatában már szereplő ED és EDX szemenkénti vetőgépek pozitív tulajdonságait egyesítik, és akár 15–20 km/h munkasebességre képesek.

A túlnyomásos magadagoló rendszerrel biztosan elkerülhető a kihagyás és a dupla vetés, de a Precea elérhető a SmartControl maglesodró szabályozással is (ezt még az EDX szemenkénti vetőgéphez fejlesztették ki), amellyel a magadagoló dobokon található maglesodró szerkezet beállítását automatikusan lehet az eltérő magméretekhez és haladási sebességekhez hozzáilleszteni. Mind a merev vázas Precea 3000, mind pedig a teleszkópos Precea 4500-2 egyaránt lehet mechanikus vagy elektromos meghajtású. A teleszkópos változaton a sortávolság 45–80 cm között változtatható.

amazone precea 2

A vetőgépek magtartályai 55 literesek, ha pedig a modellszámban CC jelzéssel találkozunk, az a műtrágyatartály jelenlétére utal, amely 950 vagy 1250 literes lehet. Az elektromos meghajtású Precea ISOBUS-on keresztül működtethető, ilyenkor az Amazone speciális termináljain (AmaTron 4 és AmaPad 2) végezhető az irányítás. Az érintőképernyő tükröződésmentes, egyértelmű, könnyen kezelhető.

https://www.youtube.com/watch?v=PmPMJOwxFNQ

 

Szerző: AgrárUnió

Címkék: precíziós gazdálkodás, vetőgép, Agritechnica, vetés, Amazone, Precea