A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Lemken Karat 12: Az idei év díjnyertes kultivátora

A LEMKEN idén a párizsi Sima kiállításon elnyerte „Az év gépe 2017” díjat az új 
Karat 12 kultivátorral. A Karat 12 sekély és akár 30 cm mély, csökkentett menetszámú műveléshez, elsősorban kötöttebb talajokra ajánlott.

Lemken Karat 12: Az idei év díjnyertes kultivátora


A 23 cm osztású, négy sorban elrendezett kapák biztosítják 
a kívánt lazító hatást és a hatékony bekeverést, a kapa típusától függően. A választható nyolc kapatípusból mindig kialakítható a művelőelemek legjobb kombinációja bármely munkakörülmény esetére. Egy opcionális gyors kapcsolós rendszer biztosítja a kapák könnyű és gyors cseréjét. 
A kimagasló területteljesítményhez javasolt az új karbidbevonatú K8H kapaorrbetétek használata.

A 80 cm-es vázmagasság és a 90 vagy 80 cm-es kapasortávolság lehetőséget ad a nagy mennyiségű szerves anyag bedolgozására. Az egyengetőtárcsák és a rögtörő henger egy egységként került kialakításra, biztosítva, hogy a tárcsákat nem kell külön állítani a munkamélység állítása esetén. A LEMKEN új kultivátorának futóműve a kapák és az egyengetőtárcsák között kapott helyett, ami egy nagyon kompakt és stabil kialakítású kultivátort eredményez, amely egyszerre rendkívül jól manőverezhető a forgón és a közúti szállítás során. A kedvező súlyelosztás lehetővé teszi a nehéz rögtörő hengerek alkalmazását a jó visszatömörítés elérése érdekében.

A Karat 12 alapfelszereltsége tartalmazza a karbantartásmentes automatikus túlterhelés elleni biztosítást is. A kapák függőlegesen 20 cm-t tudnak kitérni, biztosítva a megbízható, megszakításoktól mentes munkát még köves talajokon is. A több mint 550 kg kioldóerő biztosítja, hogy a kapák szilárdan a talajban maradnak.
A hidraulikus mélységállítás lehetővé teszi a kezelő számára a munkamélység fokozatmentes állítását a rögtörő hengereknél, ráadásul menet közben, a traktor fülkéjének kényelméből. A Karat 12 henger nélkül is használható, amikor a mélységhatárolást a kerekek végzik.

Opcióként a Karat 12 esetén hidraulikus terhelésátviteli rendszer rendelhető a kerékcsúszás csökkentése és így az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. A ContourTrack opció, amely a mélységhatároló kerekeken keresztül elektrohidraulikus talajkövetést végez, javasolt az állandó mélységtartás biztosítása érdekében, ami gyakran okoz problémát dombos területeken. Ez lehetővé teszi az optimális munkaminőséget hosszabb kultivátorok esetén is. Az egyedülálló rendszer intelligens súlyelosztást és optimális tapadást tesz lehetővé. Az új, félig függesztett Karat 12 négy és hét méter munkaszélesség között lesz elérhető.

További információ:
Szrnka Péter Kelet-Magyarország 
+36/30-852-5787
Póczik Balázs Nyugat-Magyarország +36/30-748-5380


Címkék: kultivátor, kiállítás, Lemken, Karat, Sima